Soruyorumm excitedmom1 canım eşimin kyk borcundan dolayı maaşına bloke koydular 850 tl gibi bi para ödedik hesabı açtılar farklı bankalardı ne yapacaklarına belli olmuyo abimin arabası benim üstümeydi geri üstüne verdim abime kyk borcum için satış için kısıtlama koyacaklar diye
Eylb_ excitedmom1 benim de 10 bin kadar bir kyk borcum var. 2 kere tüm hesaplarıma haciz geldi. Banka farketmeksizin her bankadaki hesabım bloke edildi. Bağlı olduğum vergi dairesine borcun %10unu ya da %20sini(tam hatırlayamadım) nakit ödeyerek blokeyi kaldırabiliyorsunuz. Hesabınızdaki parayla da ödeme yapamıyorsunuz maalesef. Ama el koyma gibi bir durum söz konusu değil bloke oluyor ve kullanamıyorsunuz o kadar.
Soruyorumm excitedmom1 altın hesabında faiz olmuyor altının günlük değer artışı ya da kaybedişi üzerinden paran azalıyor ya da çoğalıyor bozdururken makas farkı çıkıyor biraz para kaybediyorsun kuyumcudan biraz fazla kuyumcularda nasıl ceyreği sattıgı fiyattan almıyorsa banka da aynısını yapıyor
Seyma0323 Canım vadesiz açarsını faiz almasınız, ben bazen altın puan kazanıyorum o parayı direkt sma hasta olan çocuklara yolliyorum faize bulaşmak istemediğim icin
Tubatgn excitedmom1 Eşimin kyk borcu var ödemedi, bankada altın hesabımız var yerinde duruyor hatta kar olduğu zaman paramızı alıyoruz ana para kalıyor
excitedmom1 Tubatgn bende daha odeyemedim canım , kasa değil yani altın hesabi demi daha mı iyi , bide bankaya aylık vs belli para veriyor musunuz
Soruyorumm excitedmom1 canım bizim ikimizin de kyk borcu vardı ben çalışmadığım için üstümdeki arabaya sulandılar 😁eşimin maaşı oldugu için onun maaşına bloke koydular
Tubatgn excitedmom1 Hayır vermiyorsun kasa değil çünkü direk altın hesabı ama düz hesap önermem kur korumalı koy
sedamom00 excitedmom1 ben normal kasa aldım küçük 1 yıllık kirası 1 bin 300 verdik banka daha güvenilir Bn evde korkuyordum
nursmeric excitedmom1 Fiziki olarak saklamak istiyorsanız kasa kiralamanız lazım. Benim altın hesabım Kuveyt Türk’de. Diğer bankalar nasıl bilmiyorum ama Kuveyt Türk fiziki altınızı 24 ayar olacak şekilde eritip hesap açtırabiliyor. Benim de 2021 temmuzda kyk borcumu ödemeye başlamam gerekiyordu hala ödemedim altın hesabımı 2020 Eylülde açmıştım. Asla el koyma falan olmadı. Son olarak altın olduğu için altın değerlendikçe o da değerleniyor düştükçe düşüyor faiz falan yok. Sadece al satta kuyumcuya göre makas aralığı geniş oluyor. Alış 1000 lira olsun diyelim kuyumcu satışa 990 dese banka 970 falan diyor
excitedmom1 nursmeric siz de koymuşsunuz mantıklı mı yani sizce bende çok dar bir gün olana kadar kalsın istiyorum , nasıl oluyor peki ben bilezikleri direk bankaya mi götüreceğim 😂 o kadar bilmiyorum ya
excitedmom1 Soruyorumm benim üzerimde birşey yokta açarsam bı bu hesap olacak , eşimin araba ve maaşı var aynen birşey olur mu ki sizin ne kadar odemediniz de bloke oldu
excitedmom1 Tubatgn kasaya ücret ödeniyor o zaman altın hesabına odemiyoruz canım ,kur korumalı nasıl
nursmeric excitedmom1 Kuveytte altın kabul günleri oluyor haftanın 1 günü. Her şubesinde de olmuyor sanırım bankayı arayıp şube ve gün bilgisini öğrenip direkt bileziklerle gidebilirsiniz gözünüzün önünde altınları parçalıyorlar 24 ayar karşılığında hesabınıza yatıyor. Ben çok memnunum açıkçası maaşım yatınca 2-3 üstüne ekliyorum daha kârlı geliyor bana hesap ücreti vs de yok
Soruyorumm excitedmom1 eşimin 24 falandı sonra hepsini yapılandırıp ödedi benim 13 bin hala duruyo ödemedik
excitedmom1 nursmeric gram vs mi ekliyorsunuz , belli bir ücret almamaları iyi o zaman ,ben KYK borcundan dolayı el koyarlar mi diye korkuyorum acaba bankaya sorsam mi ki sıkıntı olur mu diye
nursmeric excitedmom1 evet isterseniz 0.10 gram bile ekleyebilirsiniz kendimi bankacı gibi hissettim çok araştırmıştım ben de zamanında 😀 ben öğretmenim devlet memuruyum maaşımı ziraate devlet yatırıyor sonuçta hiç kesinti el koyma vs olmadı 27 bin kyk borcum var. Dediğim gibi 2020 eylülden beri altın hesabım var Allah’a şükür ona da bir şey olmadı 😀
Soruyorumm excitedmom1 biz altınımızı bozdurup ödedik eşimin borcunu yapılandırma oldu diye sonra altın yükseldi zarar ettik bazen bu ülkede borcunu ödeyince bile zarar ediyorsun 😔😔