Mervemm Fatosumum testler asla güvenme derim. Bir arkadaşım bebeğine ölümcül iskelet hastalığı dediler kadin o kadar üzüldü ki doğum yapti. Bebeğini kaybetti. Peki oylemiydi hayır bebek gayet iyiydi. Ve bu ftl dna testi çıktı.
Fatosumum Mervemm fetal %99 sonuç veriyor diyolar ama tabi kapalı bir kutu Allahtan başkası bilemez en iyisini rabbim ailesine sabır versin çok zor
Sevda-123 Öncelikle çok geçmiş olsun inşallah hiçbir sorun olmaz 🙏 ben yaşamadım ama yakın komşumuza da aynı şey söylendi amniyosentez yaptırdı hiçbir şey çıkmadı sonuçta . İnşallah sizinkide öyle olur
Evkushu Fatosumum riskiniz kaç çıktı? Eğer çok yüksek değilse kendinizi üzmeyin emin olmak istiyorsanız amniosentez yaptırın ben yaptırdım abartıldığı kadar korkulacak bir şey değil hem işlem ağrısız hem kesin sonuç ama her türlü doğuracağım diyorsanız yaptırmayın. Bu arada edward sendromlu bir tanıdığımızın çocuğu var 4 yaşında
Fatosumum Evkushu trisomi 21 1:5000 Trisomi 18 1:693. İnşallah benimde içimde kötü bişey yok ama bazen öyle bi darlanıyorum ki hep iyi düşünüyosun ya çıkarsa diyorum. Trisomi 18 olan 4 yaşında peki nasıl durumu diğer çocuklar gibi mi sağlık sorunları var mı maşallah gerçekten kocaman olmuş bende araştırınca 18 yaşında birisine denk geldim Allahın işi işte oluyor
Fatosumum Aden58 amin inşallah gerçekten zor bi süreç bi de hiç beklemiyordum ilk çocuk olsa beklersin yani ne geleceğini bilmezsin heycanlanırsın falan 2. Çocuğum bu arkadaşlar bile biye yaptırdın dedi ya nolcak kontrol gibi bişey benim için dedim ilk çocukta böyle bişey yaşamadığım için işte insanın başına herşey geliyormuş bende 3lü taramadan sonra karar vericem dna testine 💕
Aden58 Fatosumum benim gittiğim doktor 1/50 riski olan hastalara amniyosentez öneriyorum çoguda yaptırmıyor dedi zaten o 50 kişiden birinin bebeği dowm olunca ben biliyodum diyo geri kalanlarda işte banada dowm dediler ama benim bebeğim sağlıklı doğdu diyorlar yani bu test tanı değil ki sadece şu kadarda şu kadar riskin var diyo o yüzden korkmayın
Evkushu Fatosumum sizi rahatlatmak için söylemiyorum ama riskiniz yüksek değil benim down riski 1/57 idi amniosentez yaptırdım şehir hastanesinde ön sonuçları çıktı down değilmiş. Maalesef o çocuk engelli gelişim geriliği var ayaklarında ellerinde sıkıntı var yürüyemiyor Allah korusun ama onların testleri de normal çıkmış sonuçta bu testler çok güvenilir değil
Fatosumum Aden58 benim doktor biraz sıkıntılıydı galiba baya canımı sıktı bi daha da gitmem zaten onun gibi doktorlara
Fatosumum Evkushu evet bugün daha iyiyim zaman geçtikçe içime su serpiliyor işte bazen içim sıkılıyor. Rabbim yardımcıları olsun gerçekten araştırdım çok çok zor bir hastalık inşallah bi mucize olur ve düzelir kimse evladıyla sınanmasın ☹️
Baltopu2 Fatosumum canım benimde değerimin bugün yüksek olduğunu öğrendim,16+5 haftalık bebeğim dörtlü test için kan aldı doktorum.Us de senin başka olgu varmı ne dedi,ultrasonda birşey yoksa önemli değil diyorlar ama.insan korkuyor yinede 😔
Fatosumum Baltopu2 ultrasonda hiç birşey gözükmedi perinatoloji uzmanı baktı usg temiz dedi. Genetik uzmanı da değerler sıkıntılı usg temiz çok garip bu sonuçlar varsa usg de de bişey gözükmesi lazım dedi benide rahatlatan o zaten ama 20.haftadan sonra başlayan bir gelişim geriliği oluşabiliyormuş bende çarşamba gidicem doktora 3lü tarama istedi de gerçekten sırf meraktan yaptırıyorum moralim ilk bi kaç gün çok bozuldu şimdi çok rahatım sağlıklı sıhhatli alıcaz kucağımıza inşallah 😍
Baltopu2 Fatosumum inşallah canım benim inşallah dualarım sizinle,sende bize et..18 de gitsem detaylı için çok mu erken acaba
Fatosumum Baltopu2 inşallah sende sağ salim sağlıklıca kavuşursun yavruna. Dualarım bütün bebek bekleyen isteyen herkese 💕Bildiğim kadarıyla detaylıya 20den sonra alıyolar. İlk çocukta öyle olmuştu benim şimdi de yine 21-22. Hafta gibi verdiler randevu aralığın 8i gibi sanırım gidicem. Gelişmeyi bekledikleri organlar evreler o haftalarda olduğu için bekletiyorlar sen yine 20yi bekle bence
[silindi] Benimde aynı ikili teste trisomi18 yüksek riskli çıktı down sendoromuyla birlikte peritolog yönlerdirdi gittim ultrosonda birşey görmedim ama ikili testin çok yüksek çıkmış bu demek değil sağlıkli Aminosentez yada bebeğin plezantasindan sıvı alırız dedi kesin sonuç verir
010420 Fatosumum benim sonucum şimdi geldi temiz geldi çok şükür allahım kimseyi evladıyla sınamasın herkes sağlıkla kucaklarına alır inşallah bebeklerini❤️🌺