bebek3334 merhaba bu tani her bebekte farkli gelisir kimisinde hicbir problem görülmez hayatına cok normal devam eder kimisinde nobete yol acar kimisinde gelişim geriligine ya da dikkat eksikligi hiperaktive bozukluguna. Benim kizim 3.5 ay yogun bakimda kaldi ileri derecede premature dogdu geciridgi atak sonucu beynine oksijen gitmedi beyin oksijensiz kaldigi icin korpus kallozum inceligi oluştu maalesef buda kizimda ciddi bir geliskm geriligi yaratti ozel egitim dil terapisti destegi aliyor mesela bebekler 5 6 aylikken oturabiliyorken ben kizim 1 yasindan sonra desteksiz oturabildi ve boynunu dik tutamazdi hep sola saga yatardi fizik tedavi egzersiz aldi sonra yurume cok gecikti yasitlari 1 yasinda yururken kizim 2 yasindan sonra yürüdü desteksiz ayakta durmasida epey zaman aldi cok sukur hepsi oldu ama suan kizimda en buyuk gerilik dil gelisimi 5 yasina geldi konuşmasini bekliyoruz konusabiliyor yarim yamalak ama tipki 2.5 yaş bebegiyle eşit konusmaya sahip dil bilişsel ve motor becerileri geriden geliyor ayrica dikkat eksikligide var bu sekilde sorunlar oldu kizimda ama herkeste aynisi olmuyor dedigim gibi