Smyye0303 kızım 5.5 aylıkken collos corpozyum agenezisi olduğunu öğrendim 7 aylıkken emara girdim kaç doktor tarafından detaylı muayene edildim 8 aylıkken istersem aldirabilicegimi söylediler görme ve işitme engeli olabileceğini şizofreni olabileceğini yürüme ve konuşma engeli olabilicegini ve daha neler neler dediler çünkü collos corpozyum beyin merkezi oluşmamıs yani sol beyinle sağ beyin asla aynı anda calismicakti ve bir çok engele maruz kalicakti kızım çok araştırdım ama aldırmadım çünkü doğumuna haftalar kalmıştı erken de olsa aldirmazdim Allah’ın verdiği birşeyse eğer boynum kıldan ince çünkü evde de 2 yaşında kızım var ha bunu aldirmisim ha onu öldurmusum hiç birşey farketmicekti ameliyat olur fizik tedavi görur bi yolu olur dedim doğdu fiziken normal bir bebekti ne eksik ne fazla 2 aylıkken emara girdi evet gerçekten o hastalığı taşıyordu ama Allah’a şükür 14 aylık olucak o rahatsızlığa ait bir tek sorunu yok ama çölyak hastası olduğunu öğrendim 1 yaşındayken 6 kiloya kadar düştü ve bütün gücünü kuvvetini kaybetti aylardır yeni yeni toparliyoruz ve dünya yeniden başladı yani demem şu ki Rabbim veriyorsa vardır bir hayır çok iyi düşün sağlıklı doğsa bile her türlü hastalıkla karsilasabilicegini düşünün hepimizin bu riski var eğer istanbuldaysan bu arada bezmi alem üniversitesine gitmeni tavsiye ederim vatan emniyetin karşısında olan merkezde en ufak şeyde oraya koştum hamileyken hep oraya gittim çok ilgililer ve çölyak olduğunu ogrenincede tekirdagdan kalktım yine oraya gittim çok tavsiye ederim en ince detayina kadar herseyiyle destekleyip herşeyiyle anlatıyorlar hakkında hayırlısı olsun inşallah