Sinemekee Kızlar merhaba grip oldum astım başlangıcım da vardı doktorum önceden bana hava vermişti çekmem nefes alabilmem için şimdide aynıyım nefes alamıyorum kullansam birşey olur mu kullanan oldu mu aranızda hiç 😢 5+3 hamileliğim
benkosarim Sinemekee ilaç ise kullandırmıyorlar sadece normal hava makinesine takıl hava çekecekseniz o zaman bir şey demiyorlar siz doktorunuza sorun
Sinemekee Geberikgelin34 siz kullandınız mı acaba forpack diye ismi var onu çeksem dünyam aydınlanacak gibi 🥺
[silindi] Sinemekee Ben de de astım var, sadece Ventolin kullandım. Dediğiniz şeyi hiç duymadım, doktorunuza danışın bence. Burnunuza da ılık ılık su çekip sümkürün tıkalıysa açılsın, sonra burundan nefes alın ağızdan değil inşAllah rahatlarsınız.
Sinemekee [silindi] neler yapıyorum ama geçmiyor nefes alamaz hale geldim artık sanki nefesim yetmeyecek gibi yürüyemiyorum bile 🥺
[silindi] Kullandığım bir ilaç olsa yönlendirirdim ama adını bile duymadım :( Çok zor tahmin edebiliyorum ama kendini sakinleştir, burnundan nefes almaya bak ağzından aldıkça daha da artar durum. Suyu kaynat içine 1 yemek kaşığı bal at varsa ve iç. Boğazını yakar ama seni de rahatlatır. İmkanın varsa bir de duşa gir sonrasında rahatlarsın böylece uyursun. Sabah da hekimine danışırsın.
Sinemekee [silindi] çok zor dediklerinizi yaptım ama malesef sabahtan beri böyle akşam acilde hava verdiler biraz düzeldim sonra yine aynı o anda astım ilacını sormak hiç aklıma gelmedi 🥺
MerveYagiz Merhaba bende de alerjik astım var bu gibi durumlarda doktor oksijensiz kalmamamı ilacı kullanmamı söylemişti. Ama en yakın zamanda bir göğüs hastalıklarına gidip gebeliğe uygun ilacı almanızı tavsiye ederim. Ben o şekilde yaptım 2 kere nöbet geçirip kullandım daha sonra doktora gidip gebeliğe uygun ilaç almıştım. Şuan acil durumlarda kullanıyorum 30. Haftadayım.
findiklibadem Kızlar baslıgı görünce geldim, astım hastaları normal doğum yapabilir mi? Tıkanıyoruz ya nefes alıp verirken çok fazla , yapamaz diye okudum biyerde aranızda yapabilen var mı , bende de astım var
Melisashn findiklibadem inanır mısın bende aynı düşüncedeyim galiba sezeryan olurum ben de tıkanırım nefesim yetmez diye çok korkuyorum normalde
findiklibadem Sinemekee yok ergenlik çağına kadar iğne oldum normalde hava kullanıyodum ama iğneden sonra geçti, şimdi toz ve merdiven vs cıkmak tıkıyor beni koşamam mesela hemen tıkanıyorum, biraz endisem var o yüzden ıkınırken tıkanırsam diye
Melisashn Merhaba öncelikle geçmiş inşallah çabucak geçer 🤲🏻 bende de alerjik astım var hamileliğimden önce forpack kullanıyordum göğüs doktoruma sorduğumda hamileliğimin ilk üç ayı son üç ayı kullanmamı söyledi kana karışmıyor lokal olarak ciğere iniyor buharın toz hali ilaçlar yani kadın doğum doktoruma sprdum o da bir sakınca görmedi şuan 14+2 haftalık hamileyim devam ediyorum ilacıma sen iyi olmazsan bebeğin nasıl iyi olur oksijene ihtiyacı var dedi kadın doğum doktorum.
Sinemekee Melisashn yaaa hala kullanıyormusunuz kaç sizinki 12/200 benim oksijensiz kalacak diye çok korkuyorum pembe beyaz bir kutu değil mi şuan için bir doktorum yok çalıştığım içinde gidemiyorum ve artık nefes alamıyorum kullansam inşallah zarar görmez 🥺
Melisashn Sinemekee şuan aynı türevde başka bi fısfıs kullanıyorum kullanmak zorunda çünkü alerjik rinitim var burnumda kemik eğriliği var mecbur kullanıyorum symbicort 320 kullanıyorum şuan ama yine de zorlandığım zamanlar oluyor inşallah sağ salim bebeklerimizi kucağımıza alırız🥺 doktoruna yine de sorabilirsin ben kullandım şükür şuan bir sorunumuz yok bebişimiz de sağlıklı 🙏🏻
Melisashn Sinemekee öncesinde 12/400 kullandım orta düzeyde alerjik astım alerjilerim tetikliyor yazı berbat geçirmiştim iyiki ilacım var🥹