Dark ikramomm bende doktoruma sordum anne sütü alıyordu kızım havalar sıcaktı verme böbrekleri yorulur dedi. Yani en azından 1 e falan düşürün. Ama tbsi ki en iyisi danışmak. Birde isticinin yanına üstüne artik nasılsa su bırakın buharlassin hepiniz rahat edersinzi
Lidia ikramomm Bizimde evimiz kışın zor ısınıyor bizde ısıtıcı kullanıcaz mecbur😞 inşallah bu post banada faydalı olur . Nemlendiriciye güveniyodum 😞
ikramomm Lidia bende ona güveniyorum ama dandikte değil bilmiyorum bizde mi işe yaramadı ki inşallah kolay geçer bu kış
hemsiree ikramomm hava nemlendiricileri satılıyor onlardan alabilirsiniz. su ilk 6 ay verilmemeli zaten midesi minnacık hiç gerek yok
ikramomm hemsiree evimizde var hava nemlendirici ama acaba ben mi anlamıyorum işe yaradığını sürmeli çalışıyor
Burrccu KKTCHatiralari ah ah heryerde bangır bangır bağırıyorlar televizyonda söylüyorlar instada anne bebek sayfalarına yazıyorlar. Ama gelde anlat. Gerçekten insanlar inanılmaz. Ama uygulamada doktor kaynıyor neyseki😅
ikramomm Burrccu ben her gün vermiyorum okudu iseniz boğazı kurduğu için veriyorum sizin hasta olunca boğazınızdaki tahriş için bir yudum su almanız gibi düşünün o bir kaşığı bile kana kana içiyor çünkü ılık ılık boğazına iyi geliyor
Fatma0090 KKTCHatiralari 😏 annesini emmeyen mama alan yada 3.4ayda ek gıdaya gecilmek zorunda olan bebeklere su takviyesi yapılıyor görümcemin bebegi 3 ayda ek gıdaya başladı doktor bilgisiyle ve suya da başlandı cünkü idraeından leke geliyordu susuz kalmış 6ay öncesi de doktora danışarak kullanılabiliyor canm
KKTCHatiralari Fatma0090 istisnai ama ek gıda ya geçiliyorsa öğütmek için evet su gerekiyor tabi anne sütü yoksa vs ama sırf evde kuruluk vs var ise anne sütü sadece verilen bebeğe su verilmesinden yana değilim öyle de genel olarak tabiki doktora danışmak gerekiyor o şekilde anca onay verirlerse amenna
yamacalimoms gulin-35 hicbiseyin garantisi yok ki aldığımız hazır sularda nasıl hazirlaniyo bilmiyoruz, çeşme suyu deseniz içinde ne mikrobu var belli değil, en güvenilir bebek suları gibi geliyor bana bilmiyorum
Erbe ikramomm kırkından beri veiryom hiçte bişi olmadı doktorlar bile bu konuda ikiye ayrılmış kimi dünya sağlık örgütünün serin yerlede araştırma yaptığını soluyor mesela ben kirkliyken vermeye başlamam rağmen Urfa’ya gittiğimde bebek sıvı kaybı yaşadı ordaki doktor gelip burda araştırma yapsinlarda görelim kendileri kaç saat susuz kalabilir ver ben bile çocuklarıma verdim demişti ama emzirdiktennsnra ver demişti ben veriom gayette sağlıklı bebişim şuan beş aylik
ikramomm Erbe sonuçta oluk oluk su vermiyoruz ya ihtiyacı kadarı onlara şuan bir çay kaşığı bile yeter ☺️
Erbe ikramomm işte o yüzden benim kuzenimde doktor onbile dedi doktorlar ikiye ayrıldı bu konuda ama ver dedi bı biberon oturum vermiyorum ama kırkından beri veriom dedim gibi. Bes aylık şuan ikinci yolda onada vereceğim yaza denk geliyorlar cnku☺️☺️
Fatma0090 KKTCHatiralari aynen canım doktor tavsıyesi ile olur mesela bizim bebek anneyi az emiyor ek gıdaya gecti suyu sevmiyor suan ıdrarından leke geliyor bol bol su ıcırın dıyor doktor ama içmiyor sıpa
KKTCHatiralari Fatma0090 siz de meyve suyu bol bol verin ev yapımı yapın oda su süt verin oda su içecek sonuçta suyun yerini tutmaz ama en azından sıvı kaybını önler
ebrulegarci ikramomm ben doktoruma söyledim 10 15 günlük olduktan sonra su verebilirsin dedi hazır su veriyorum tanı en son ne zaman verdiğimi hatırlamıyorum 😃 22 günlük olduk toplasam 4 kere verilmiştir
ikramomm ebrulegarci bende bebek suyu aldım bu sıralar hasta çok büyük tuvaletini yapıyor vücudunun su kaybı olmaması adına aralardaki kaşığı ile veriyorum 🥰