Selma-gkt Asil_hatun Yumuşuyor o bölge açılma değildir o. Açılma olsa nişan gelir vs bir belirti olur illa. Açılmayı da elini sokup kontrol ediyor zaten öyle direk girişte olan bişey değil o.
Porsuk7062 Asil_hatun bende aynı postu 4-5 saat önce açmıştım benimkine de 3 parmak girecek şekilde genişleme var ilk doğum şeklim sezeryandi. Doktora giderseniz bana özellikle haber verirmisiniz bende çok. Merak ediyorum. Açılma başladı mi diye
sym25_ Vajinanın Buyumesi ayrı bir sey açılması ayrı bir şey açıldığını anlamak için ılla sağlıkçı olmana da gerek yoktur yanı 3-4 parmak sığacak kadar olmuşsa açılma olabilir hanı bır şey olmasa bıle doktora sormakta fayda var. 🥰
yamacalimoms sym25_ o kadar dışarıdan parmak giriyorsa dogurmasi lazım açıklık oradan kontrol edilmuyo doktorlar bile elinin çogunu sokuyorlar bakmak için
Cemre_nur sym25_ doğru teşhis için sağlıkçı olmanız gerekiyor bir sağlıkçı olarak söylüyorum açılmayı anlamak bu kadar basit bir işlem değil kişinin kendisini muayene ederek anlayabileceği ki hamile bir kişi elini ne kadar içeri ilerletebilir ki karnı oluyor sonuçta
yamacalimoms Vajinadaki aclikligi kontrol etmeniz mümkün değil, o kadar ileri itmeniz de, bence siz yanlış anladınız olayı
Esraraz Asil_hatun sizin kendi elinizde yapacağınız bir muayene değil tuşe ileride biraz rahim ağzı yani servikse ulaşamazsınız kendi elinizle serviks açılması değildir o korkmayın
sym25_ Hayır anlamadığınız nokta şu 3-4 parmak gırıyor demiş ben illa açılması var doğum baslamış demıyorum😂 tabıı kac santım açılmış etmiş bunu degıl ama bı fark varsa oncesıne göre anlarsın sağlıkçı olmadan bazen nişan gelmeden sancı olmadan da açılma başlayabiliyor
Baymehal Asil_hatun ama öyle fark edilmez ki elle muayenede bile doktor derine giriyor sırf açılma var mı diye zannetmiyorum açılma olduğunu bebek baskı yapmıştır lavaboda rahatladıktan sonra bana da baazen çıkıyormuş gibi geliyor ama öyle bişey yok gibi