_edakrsu22 çevremde herkesin hamileliği o kadar iyiydi ki deyim yerindeyse prensesler gibi geçirdiler hep bende diyordum hamilelik ne güzel bende böyle olurum. İlk 3 ay aşırı bulantılı ve çok olmasa da kusmali geçti oguruyordum ama kusamiyordum. Sonra düşük tehlikem oldu 9. Haftamda sonra yatmak zorunda kaldım 15. Haftamda falan tehlikem geçti bulantılarım falan geçti ama bu sefer de çok aşırı gaz sancısı çekmeye başladım tuvalete çıkamıyordum ne yapsam ne etsem kıvrandırıyordu. Onlar da bitti tam rahatladım derken 19. Haftamda birden eşim şehir dışındayken tansiyonum 14-9 oldu dusuremiyorum ne yapsam ne etsem düşmüyor başım catliyor ağrıdan ağlıyorum sabahtan akşama kadar baş ağrısı ve öğürme ile geçti en sonunda bir kusmaya başladım böyle ağzımdan burnumdan fışkırır tarzda geldi ki ben hiç böyle kusmazdim şüphelendim daha sonra lavaboya gittim baktım sarımsı sümüksü bı akıntı geldi dedim nişanım geldi acile gittim bir sıkıntı yok dedi gönderdi doktor 2-3 gün sonra ozeldeki doktorima gittim rahim ağzı açılmış 2cm e yakın açıklık var nişan gelmiş ve rahim boyu 8mm doğum gerçekleşecek acil yatış serklaj yapılacak dedi. Yatırdı serklaj yaptı 1 hafta sonra muayeneye çağırdı 21. Haftamda gittim rahim boyu 4mm perinatologa gondercem o dikiş atması lazım her an dogurabilirsin dedi biz tekrar bı şok yaşadık. Gittim perinatologa acil serklaj dedi randevularini iptal etti sana şuan dikiş atmazsam her an doguracaksin dedi dikiş attı. (bu arada çok fazla antibiyotik kullanmak durumunda kaldım enfeksiyon kapmamak için ya da kaptigim zaman. Serumlar iğneler damardan iğneler çok antibiyotik girdi vücuduma) Rahim boyum 45 mm oldu herşey çok güzel tamam dedik erken doğum riski kalktı ki doktor da kendini kısıtlama yürü dedi ama benim kendi doktorum dikiş atılırken buzdurme olmuş içinde ödem var yürüme yat bu ödem ileride başımıza sıkıntı çıkarabilir dedi. Ben her zamanki gibi yine yatıyordum sadece tuvalet ve yemek yemeye kalkıyordum 26. Haftamda bir gün kanlı akıntım gelmeye başladı ve çok fena sancı kasilmam vardı 2dkda 1 gelen. bayramda acile gittik ufak bi enfeksiyon dedi gonderdi 2-3 gün sonra benim kanlı akıntı yerini kana çevirdi doktoruma yazdım öğleden sonra hemen gel buraya dedi gittim doğum sancıların var enfeksiyonun var yatış yapicaz dedi hastaneye yatırdı ama ilaçlar hiç işlemedi oğluma daha sonra pıhtı şeklinde kanamam başladı doktor hemen muayene etti rahim yirtiliyor bebeği Alicam senin hayatın tehlikede artık bebeği dusunemicem dedi acil sezaryene aldı 26+5 te ameliyatım çok zor geçti çok kan kaybim olmuş. Ameliyata girerken eşime anneyi kaybedebiliriz ya da rahim alınabilir falan demiş hasta bakicilar şoka girmişler. Çok şükür birşey olmadan çıktım ameliyattan ama oğlum 2 gün dayanabildi kaybettik enfeksiyon bulaşmış 😢😔
Yani bizler neler hayal ederken neler oliyor ben kendi hamileliğimde öğrendim rahim boyu nedir neden kısalır bilmem nişan nedir nasıldır bilmem serklaj ne niye yapılır bilmem hepsini tecrübe ederek öğrendim rabbim bir daha yaşatmasın , kimseye böyle acılar yaşatmasın 🤲🏻