tecrubesizanneadayi12
Canım ben ikili test yaptırmıştım sonucu gördü ama doktorun istediği bir grafikmiş o da ben de yoktu düşük riskli yazdı sadece.
İşlem süresine 1 saat diyorlar ama tamamen bebeğin pozisyonuna bağlı eğer yüzü vücudu dönükse rahatlıkla görüp yorumlayabiliyor. Çok zor bi pozisyondaysa alttan üstten hareket ettire ettire bakmaya çalışıyor ve bu işlem de tabi uzun sürüyor. ortalama 45 dakka filandır benim işlem sürem. Mesela benden önceki arkadaşın bebeği hiç pozisyon vermemiş yarıda kesmişler tatlı falan yiyip yürüp gelecekti onu benden snra tekrar aldılar.
Odaya girmeden önce mesanenizi boşaltın gelin ve danışmadan maske alın diyorlar. Maskeleri takıp eşimle içeriye girdik doktor bi kaç bilgi sordu genel bilgiler. Eşim asistanın yanındaki ekrandan izledi bende muayene alanı var perdeli oradaydım. Işığı filan kapatıyor doktor. Yani eşimde diğer ekrandan detaylıca izledi. Tek kişi alıyorlar yanımzda ve cocuk almadıklarını söylediler sadece .
Anlatırken bebeğin iyi olup olmadığını söylemiyor mesela işte bi terim söylüyor normal diyor. Bi terim söyleyip var, şu kadar mm gibi gibi cümleler kurdu. Ama şöyle düsünüyorum olumsuz bir durum olsaydı açıklardı diye düşünüyorum illaki. Gelişimiyle ilgilide haftası öndeyse yada uyumluysa söylüyor. Mesela benimkine kafası 1 hafta önden gidiyordu ailede kafası büyük biri mi var diye sordu😀 onu söyledi..
Cd yle birlikte 2 kalp ultrasonunu veriyor. Kalp ultrasonunun altında bebeğin başı boyu göbüşü gibi
Ölçümleri var haftalarıyla uyumları var . Son adet tarihine göre bebeğin doğum tarihi ve bebeğin gelişimine göre doğum tarihi yazıyor.
2 adet dosya kağıdında da
- Düzey obstetrik doppler ultrasonografi hasta bilgileri yazıyor .
Onun altında genel bakış yazıyor işte kordonu rahim ağzı uzunluğu kalp aktivitesi vs.
Onun altınsa fetal biometri yazıyor bebeğin boy kilo vucut bilgileri var.
Diğer kağıtta komple fetal anatomi var.
Kafa şekli
Kalp ile ilgili bilgiler 6-7 sıra
Karın duvarı
Mide
Karaciğer böbrek mesane kol bacak
Yüzüyle ilgili bilgiler burun üst damak ve bi kaç anlamadığım terim
Sonra akciğer safra kesesi vs bisürü şey yazıyor daha. Karşılarında sonucu var normal yazıyor yada ölçümse normal ve mm olarak yazıyor. Cd de sadece videosu var sonucunu kağıt olarak detaylı yazıp veriyorlar bilgisayar çıktısı olarak. En sonunda doktor bebeğiniz %90 sağlıklı dedi. Zarfın içinde verdiler sonucu. arkasında boyu ve grımı yazıyor bebeğin.
Sonucu muhtemelen bizzat götürüp vereceğim doktora. canım bana detaylı ve yeterli geldi ama benim de ilk ve ilk kez bu kadar detaylı anlatıldı ya belki bu yüzden memnun kalmışımdır yada şöyle diyeyim benim için fiyat performanstı diyeyim daha dürüstçe olur. Ben de gidemezdim tuzla içinde bi hastaneye yada kadıköylere faln ya valla zaten pahalı heryer. Dediğin gibi. Canım bilerek uzun ve detaylı anlattım seni yanlış bilgilendirmeyeyim konuyla ilgili diye. Allah senden de razı olsun insallah. İnsallah bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız🌸