Cümleye nasil baslayacagimi bilmiyorum. 22.09.2022 günü normal doğum ile saat 05.17 de oğlumu kucağıma aldım.
Simdi size dogum hikayemi tüm ayrıntıları yazmak istiyorum. 40+4 haftalik iken muayene günüm var açılmam 1 cm bile değildi doktor yumuşama çok iyi ama acilman yok dedi .Üzülmüştüm eğer açılma sanci falan olmazsa cuma günü suni sanci vereceklerdi. O gece saat gece 02.45 de nisanim geldi sabaha kadar hafif adet sancısı gibi sanci çektim ve sabaha kadar küçük küçük kanamalarim devam etti. Sabah eşimi ise gönderdim, kahvaltı yaptim, evimi toparladım yürüyüş yaptım hala nisanim gelmeye ara ara devam ediyordu. Saat 11.00 de eşimi çağırdım acile gittik . Muayene sonrasında acilmamin 2 cm olduğunu ama yatış için yeterli olmadığını 2 saat yürüyüş, sükut,merdiven inip çıkmamı söylediler tekrardan muayene oldum .Bu seferki muayene sert bir muayene oldu . Hala 2 cm açıklık vardi. Eve yolladılar. Eve gelince dus aldım,yemek yedim,dinlenmek için yatağıma uyanınca birden pat diye bir ses duydum . Ne olduğunu anlayamadım başta sonra acaba suyum mu geldi dedim kalkayım derken foşt diye bir ses geldi hemen lavaboya gittim zarzor epey bir su akıyor bu arada öyle bildiğiniz gibi değil.sonra Depent taktım hala gelmeye devam ediyordu suyum sonra hemen hastaneye gittik .Giriş yaptık. Yatış verdiler ve hala 2cm acıktığım vardi. Bu arada saat akşam 20.00 civari oldu . Bu arada sancilarim git gide artmaya devam ediyordu. Kayın validem refakatçi olarak yanıma alındı. Ankara sehir hastanesinde dogum yaptım bu arada . Her geçen saat sancilarim gelmeye devam ediyor ve sancilarim artıyordu. Yavaş yavaş 3 cm 4 cm derken sonunda 6 cm olmuştu gece 02.00 civari artık dayanamaz hale geldim ve kolumdan ilaç ile açıklık bakar gibi bir müdahale ettiler ondan sonra acilmam cok hızlı bir şekilde artmaya devam etti saat 03.30 da 9 cm acilmam vardi . Bu arada sancilarim sideetlenmeye dinlenme saniyesi kisalmaya devam ediyordu. Doktorlar dedi ki . Acilman çok güzel çatının çok güzel kesisiz dogum yapabilirsin . Bizim dediklerimizi uygularsan hem sen az yorulursun hemde kesisiz doğumun olur. Her dediklerini yaptım ama artık çok yorulmuştum. Daha fazla beklemeyelim dediler küçük bir kesi attılar. Ve saat 05.17 de oğlum dünyaya geldi . 4 tane dikiş atıldı. Doktorlar, ebeler hepsi o kadar ilgililerdi ki güzelim diye diye her ıkinmada aferin dediler beni motive ettiler .Son 10 dakika 3 tanesi doktor ebe ve hemşireler olmak üzere 6 kisi vardi . Size nasıl ıkinman gerektiğini nerede uflemen gerektiğini anlatıyorlar uygularsaniz en küçük kesi ile atlatirsinjz. Bu arada 4.050 kg doğdu bebisim o yüzden kesisiz olmadı. Size tavsiyem yürüyüş, hurma ,ilişki skuat ve plates topu ile haşır neşir olun onların çok etkisi oldu . Şimdi dünyalar yakışıklısı oğlum yanımda mışıl mışıl uyuyor. Allah herkese güzel doğumlar nasip etsin . Agrilarim var dikislerim düşmeye başladı. Yavaş yavaş kendime geldim. Size dogum hikayememi rahat bir şekilde yazıyorum. Sormak istediğiniz birsey varsa sorabilirsiniz.