Kızlar cuma günü spinal sezeryan oldum zaten ve çıktık pazar günü ama ben kafamı tutamıyorum Nescafe bol su hepsini denedim bugünde serum taktırdım önerisi olan varmı bunlar dışında 🤲

Elifnurkrcc42, başlığı Spinal anestezi atamamak😔😔 olarak değiştirdi.

Elifnurkrcc42 Yataktak ayağa kalktığında beynin yere akıyor gibi mi oluyor canım ? Spinal oldum bende ve 1 hafta mahvolmuştum eğer öyle bi şeyse bahsettiğin hemen anlatayım sana nasıl geçeceğini

mavininhertonuu Kız doğru söyledin he anlatayım gitsin umarım yardımcı olurum sizlere☺️ Şimdi öncelikle benimde ilk doğumumdu cahillikten bi şey bilmemezlik 4 günüm mahvoldu sonra toparlandım şükür 6. Gün iyiydim artık elhamdulillah 🤲 Şimdi öncelikle spinal sezeryanı daha olmadıysanız olacaksanız ameliyat esnasında başınızı sağa sola cok cevirmeyin çevirmemek daha iyiymiş daha az baş ağrısı oluyormuş. Ben bilmiyordum kafam fıldır fıldır bi o yana bi bu yana çevirmiştim🤦🏻‍♀️ Neyse sezeryanı oldunuz ilk hastanede kaldığınız gece bol yürüyüş yapmanız lazım ki gazınızı çıkarın karın sancınız geçsin bu doğru ama taburcu olunca karın sancınız yoksa ve o baş ağrısıyla evde kaldıysanız öncelikle Allah yardımcınız olsun diyim biz sanıyorduk ki benim sürekli yürümem lazım yürümek iyi geliyor bu yanlış spinal de o belden yapılan iğne omurilik sıvımızı eksiltiyormuş ve beyin biz ayağa kalkınca basıncı kaldıramıyormuş o beynin yere dökülür hissi bundan vücut bu sıvıyı geri toparlayana kadar maalesef o baş ağrısı kalıyor bunun için de yatakta dümdüz tavana bakarak yatmanız lazım ne kadar yatarsak o kadar çabuk toparlanıyorsun ve eğer bebeğin için ilk hafta cok uykusuz kaldıysan bu baş ağrısı ikiye üçe katlıyor uyumanız lazım yani eğer imkanınız varsa mutlaka yanınızda birileri olsun bebeğe baksın siz emzirin sadece ve uyuyun dinlenin bunlara artı olarak bol su sade koyu granül kahve bitter çikolata da iyi geliyor tabi ki ama kesinlikle düz bi şekilde yatmak ve güzel uyumak size cok iyi gelecek boş yere yürümeye calışmayın günde 4e kadar parol içmek serbestti hatta bi kaç kere acile gidip parol serum felan da takındım bende onlar daha etkili oluyor şimdiden cok geçmiş olsun hepinize 🤍

Gamzess1 Çok sağolasın bebişini sağlıkla büyüt inşallah eline sağlık detaylıca anlattığın için 🌸 bende ek bilgi vereyim arkadaşımında omurilik zarı mı ne yırtılmış inanılmaz baş ağrısı yapmış hastaneye gitmiş öyle demişler kolundan kan alıp omuriliğine mi ne enjekte etmişler yani spinal de böyle şeyler olabiliyormuş aklımızda bulunsun herşey olabilir hayatta. Bende yürünür sanıyodum anlattığın gibi baş ağrısı olursa çok yüklenmem inşallah

mavininhertonuu Teşekkür ederim canım 🤍 Doğum baş ağrısıyla gidince hastaneye zaten sana bi fiziksel muayene yapıyorlar o şekil bi şey mi diye umarım hiç birinizde olmaz böyle bi şey Rabbim şifanızı verir inşallah sağlıklı doğum dilerim 🤍

Gamzess1 Valla bacim aynısı dediler çok yürüdüm ağrılar azalsın diye azaldı da gerçekten tabi ameliyattan çıkar çıkmaz emzirmek istediğim için başımı çok hareket ettirdim aynısı bugün hastenede de söylediler ayağa çok kalkmak lazımmış gerekmedikçe kalkma dedi inşallah bir an önce geçer yoksa dayanılcak gibi degil

Elifnurkrcc42 Oy bacım seni o kadar iyi anlıyorum ki ben dayanamaz ağlardım hep ama gün geçtikçe azalarak bitecek maks 6 gün sürer dayan inşallah

Kızlarr banada bişey söyleyin lütfen🙏🏻 Bende spinal olmayı çok istiyordum birazda olsa doğum hiyecanını yaşamak için ama migrenim ve fıtığım olduğu için doktorumda anestezi doktoruda hiç tavsiye etmedi 😔. Genel anestezide saçmalamakta istemiyorum eşim takıntılı biraz. Genel olduğumda rica etsem ayılınca odaya çıkarırlarmı acaba özel hastane.

XGoncaa herşeyi hissetmek bebeğinin ağlamasını duymak onu koklamak çok güzel onu görünce sütünde çabuk iner ama tabi doktorun nenderse dinle saçmalama konusuna gelince o öyle herkeste olmuyor güzel düşün oku bol bol öyle gir ne düşünürsen öyle uyanirsin Allah doğum yapacak tüm hamilelerin yardımcısı olsun

Gamzess1 Ağlayınca da dikişlerim acıyor dün gittim serum taktılar gesmez ise kafanın içinden iğne ile sıvı alcaz dediler insalah geçer yarına kadar

Dark Filtre kahve önerdiler günde 4 bardak felan iç dedi anestezi doktoru emzirmek içinde eğilince sanırım oda ağrıyı tetikliyor

• Dark bunu yanıtladı.

Elifnurkrcc42 benim hiç basım agrimadi, doktorum özellikle bir 3-4 gün uzanma dedi birde ilk izin çıkar çıkmaz hemen su ve sade kahve içmeye başladım. Sert olması önemli. Filtrede sert deneyin bakalım. Yastıkla destek almıyor musunuz bebeği yukarıda tutmak icin

Haftaya spinal anestezi ile doğum yapıcam migrenim de var ödüm kopuyor bunları okudukça 🥺