Rapunzelinanasi Saribezlikadin süt parası her şehirde 3 ay doğumdan önce, 3 ay doğumdan sonra olacak şekilde yatmıyor. Kocaeli’de de sizin dediğiniz şekilde oluyor ama bir çok şehirde tıpkı doğum parası gibi tek seferlik alınıyor. Birçok kişi yanlış anlayacak şimdi eksik aldı sanacak ama o her şehir için geçerli değil 😂 ücret aynı ama sadece biz bölünmüş bir şekilde alıyoruz, onlar toplu ☺️
Neslihan5241 Rapunzelinanasi aynen süt kartı veriyor Kocaeli benlediyesi bende dün aldım bana 450 TL yatirilacak dendi her ay artık nekadarsa toplam 450 TL 75tl diyordu sağlık ocağı her ay bakalım sms le bilgi verilecekmis bekliyorum en azından ihtiyaçlarını alırım.
Sadiyekrkc Saribezlikadin nasıl olduğu konusunda bilgi verirmisin lütfen herhangi bir başvuru yapılması gerekiyormu?
Saribezlikadin Sadiyekrkc sağlık ocağına bildirim yapiyoruz ya hamile olunca o otomatik kayıt oluyo zaten 6.ayda kart veriyolar sağlık ocaginiza sorabilirsiniz
Selin321 Doğum ve süt parası bir defa veriliyor devlet tarafından 1. Çocuga 300 TL. 2. Çocuga 400 TL Çocuga 600 TL veriliyor süt parası da 300 TL Bu her ay alınan bi para değil. Çalışan anneler için ekstra Doğum parası var tabi sigortalıysa 6 ay yada 1 yıl dı çalışma süresini geçmiş olması gerekiyor
Rapunzelinanasi Neslihan5241 bana da her ay ayrı ayrı yatacak dediler ama toplu yattı. Ondan sonra da yatmadı bir daha. Kartı aldıktan 1-2 hafta sonra yattı 🤷🏻♀️
Gamze202292 Kubranur11 doğum yardımı ilk çocuk 300 ikinci 400 üçüncü ve daha fazlası için 600 TL yatıyor aile ve sosyal bakanlığına başvuru yapıyorsunuz. Emzirme parası da her çocukta veriliyormuş ona da eşiniz başvuru yapacak SGK ya
poncikmom Kızlar e devlette 400₺ sosyal yardım başvuru var 1 sene boyunca 400₺ alınıyormuş. Ben başvurdum kabul edilmiş bilginize. E devlete girin arama kutucuğuna sosyal yardım başvuru yazın .