Melissargun Kızlar 23 ekime tarih verdi doktor. Kesinleşti. Mecburi sezeryan. Yalnız bebeğim 1 hafta geriden gidiyor ve kilo alımı yavaşlamış.Su an 35+3 olması gerekirken 34+3 Doğacağı gün 38 haftalik olması gerekirken 37 olacak.Doktorum bunun önemli olmadığını söyledi fakat kilonun sorun olabileceğini söyledi. En az 2500 olmalıymış ve benimki 2250 8 günde sadece 50 gr almış. Iyi beslen bebege kilo aldır dedi. Sayılı günler kaldı. Bu 18 günde bebege çabucak kilo aldıracak besinler neler ? Hangi besinler ne kadar tuketmeliyim??? Birde hastane prosedür gereği sonda takilacakmis hemde ayıkken. Çok can yakıyor mu ??
Obsesifk Melissargun cicibebe bisküvisi ve nesquik çok kilo aldırıyor ama şekerli şeyler. Süt muz ceviz kaşaf mutlaka bunları ye hergün. Ve evet sonda canlı takılıyor biraz can yakıyor yapacak bişey yok
Sulemrahkuzey Melissargun canım sondadan hiç korkma bi anda takıyorlar anlamıyorsun bile bebeğin içinde muz kayısı elma ceviz balık et fasulye nohut gibi gıdaları tüket canım bunlar kilo aldırıyor özellikle muz çok aldırıyor ama günde bir taneden fazla yeme canım
Esomami Melissargun canim her aksam yatmadan bir avuc cerez ye badem ceviz findik gibi ve muz la sut tuket muz yerken sut ic direk bebege kilo yapior
Ebalp Canım kaşar ye fındık ceviz ye ballı süt iç muz ye bunları yemeye çalış tabi bunlar ara yiyebilcegılin öğünler sen besinli yemekler tüketmeyede çalış ama hergün bunlardanda yemeye çalıß
Hgemr Melissargun protein ağırlıklı beslenmenin bebeğe kilo aldıracağını söyledi doktorum.Özellikle et ve balık yememi tavsiye etti ama ben et yiyemiyorum 😑 Süt,yoğurt,ceviz,badem ve bakliyatlara da yer vermek gerekiyor ana ve ara öğünlerde.
Melissargun Ay vallahi kızlar öğlen alışverişe çıkıcam bir an önce bunları alayımda tüketmeye basliyim. Bi bal sıkıntım var o da market balı katkı maddeli Doğal bal malesef bulamam
Tusem Canım zaten son ay kılo alır bebek benım doktorda zayıf olacak dedi 35. Haftamda 2360 tı kılosu. 37 de gttım pazartesı gunu 3013 cıktı kılosu. Kaşar muz cevız fındık bol peynır kahvaltılarda aksam yemegınde canım ne isterse onu yedım onceden yemezdım kısıtlardım. Belkıde o kılo aldırdı. Süt iç bol bol yogut yıyemıyorsan ayran ıc ayrana daha cok yogurt koyuldugu ıcın ayran daha etkılı bı oturusta aksam yemegınde ıkı uc bardak ıctm. Uzum yedım kara cekırdeklerıyle oyle yanı. 3 kıloyu gecmesı gercekten anneyı rahatlatıyor
Melissargun Tusem herkes çok takintilisin alır diyor ama elimde değil cidden 3 kilo doğsun istiyorum. Bebek için kilo bağışıklık sistemi için çok önemli Ben ve kardeşim ikimizde 2800 2900 doğmuşuz ama birimiz sarilik birimiz enfeksiyon kapmışız ikimizde 1 hafta hastanede yatmışız. Tabi bünye zayıf hasta olmuşuz.korkum bu.
Melissargun Ben et yoğurt peynir çikolata kaşari kadar tuketiyorum ki ona rağmen kilo almamış. Hayret ettim
aslhnyz Keçi boynuzu özü de çok kilo aldırıyor pekmezi değil özü olacak ama içerisinde her besin grubundan çokça bulunuyor
Tusem Melissargun bende ıkı kg dogmusum canım bu genetık gercektn. Gorumcem de hamıleydı gecen gun dogum yaptı yemedıgı yoktu o kadar soleyım pekmez falan hep kendısıne kılo aldırmış cunku bebek 40+5 de 3600 dogdu herkes onu 4500 falan dogurur beklıyodu. Hamıleyım diye onune gelenı de yememek lazım. Dengeli beslenmek lazım. Ama ne yalan soleyım ıkı haftadır saldım bende cıpse. Mısır cerezlerı falan yedım :(( herkesın bunyesı farklı. Her gun haslanmış yumurtamı falan ıhmal etmedım bıde. Ya o konusanlar konusur durur anca dogumdan sonrada konusur oyle ınsanlarla muhattab olmayacaksın canım. Ben bebegım zayıf dogacak dedım sımdıden alır alır dye tesellı edyolar onların dılınden konsucan ya da 😃😃
aslhnyz Melissargun hiç korkma benim kuzenim de 2900 doğum yaptı bebeğini emzirdi sadece ve hiç öyle bir şey olmadı şu an gayet sağlıklı bebeği
Esomami Melissargun hayr canm o kiloyla alakari yok 2100 gram kuzen dogurdu cocuk hastanede yatmadi ne sarilik ne enfeksiyon ama benim cocugm 3800 dogdu 3 gun snra hastaneden cikinc knturole geldik sariliktan yatis verdi doktr 3 gun yatcaktk sonra enfeksiyon kapti hastanede 10 gun yattik ona baglama saglik li dogsun ins
Elcnerdgn Şimdi öncelikle kilosu 1hafta geriden geliyor sadece. Senin Doğumun 38.haftasında olmuş olucak 37ye göre değil. Kilosunu geçiyorum bebeğin her hafta farklı bi özelliği gelişimini tamamlıyor yani sen 38haftalık bi şekilde gelişimle bebek doğurucaksın kilo hariç. Ama bu çoğu bebek haftasıyla aynı kiloda gitmek zorunda değil bunlar genetik faktörlerde etkileyebiliyor. Benimde bebeğimin kilosu 1hafta geri ve son 3haftadır bebeğim cok hızlı kilo alması gerekirken cok az aldı hatta 1hafta boyunca almadığı bile oldu. Ama senin bu süre zarfında 2500ün üstüne kesin çıkar. Sabah akşam süt icin Pekmez ye Tatlı ağırlıklı da biraz beslenebilirisn bebekleri cok ciddi anlamda tatlı seyler kilo aldırdığı bariz bi durum canım bol bol da meyve ye🤗
Melissargun Elcnerdgn inan çok tatlı yiyorum ama ıste doktor öyle diyince korktum acaba gelişme geriliği var diye.annelik çok zor her an korku içindesin inan dünden beri bunu düşünüyorum.
Elcnerdgn Melissargun bende ilk duyduğum da ağlaya ağlaya bi hal olmuştum evet kilo aldırdım ama alması gerektiğinin altında aldı hep kilosunu elimden geleni de yiyip içtiğim halde. Ama doğumuna kadar alır canım kilo ama hep ye hep düzenli ye aç bırakma hiç kendini Allah’ın izniyle alır insallah kilo bizimki 38+2yiz 3000kilo daha yeni olduk yani 🤷♀️