Dlkzz Tugceakts67 evet benim eşimde istedi o ismi koymayi. Ben Türk dili ve edebiyatı öğretmeniyim Umay isminin anlamını bildiğim için hayır dedim direkt. Anaerkil toplumda kadın tanrıça umaydı.
Hhavvaa ER-ER ilk kizim lina buda mira olacak ins ben iki isim sevmiyorum çünkü etrafımda iki isim olanlar hiçbiri hitap ederken ikisininde kullanmıyor
Trapezunta Anneolmak188 Asel sadece bal demek. Google da çok çıkıyor cennet balı vs diye ama alakası yok malesef :)
Trapezunta ER-ER Vera ismi Kuran-ı Kerim’de Bakara 91, Hud 71 ve Ali İmran 187. ayetlerinde geçer. Anlamı haramdan ve günahtan kaçınan şüpheli şeylerden uzak duran demektir.
Trapezunta Anneolmak188 Arap dil kurumu değilim. Arap bir arkadaşım var direkt kendisine sordum sadece bal demek olduğunu söyledi li biraz araştırırsanız görürsünüz. Mesela Ceylin için de Cennet kapısı manası olduğu ve Kuranda geçtiii söyleniyor ama o da yalan malesef. Ceylin ismi kuranda geçmediği gibi anlamı da Yengeç yuvası.
Minee84 @SezinKY eliz ismini araştirdiniz mi acaba bazı siteler caiz değildir yazıyor benim kafam karıştı o yüzden de
Papatya24 ER-ER Ben de karar veremedim ama Mihra hoşuma gidiyor anlamı da iyiliksever yardımsever tutulan😊