Umaykus Zumraninannesi06 37.haftaya kadar ictim hiçbir sıkıntı sorun yoktu hersey temiz haftasıyla uyumlu bir bebekti ve 38 haftada kontrolde gelişimin geride olduğunu plesantada yaşlanma olduğunu ve beslenemedigi hemen doğuma almaları gerektiğini söylediler. Keşke hamileyken kendimi tutsaydim da icmeseydim çok şükür 1 haftalık bebeğim sağlıklı yanımda ve bende sigara içmiyorum artık. Sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah Rabbım kuzum
tgbakhrmn Mrskzl ben 10-15 içiyorumdur sıkıntılı günlerde fazlasını içmişliğimde olmuştur yanlış yönlendirme yapmak istemem belki bana yan etki yapmamıştır ama başkasına yapabilir kesinlikle içilmemesi gerek özendirmekte istemem aaa bak içiyolar bişey olmuyomuş demeyin herkesin yaptığı kendine ☺️
tgbakhrmn Mrskzl bebeğim çok iyi şuan 39+5 im boyu kilosu yerinde gelişimi 1 hafta ilerideydi diyebilirim ama bende eşimde genetik olarak boylu posluyuz yine kıyaslamamak lazım 🥰
Zarifeee Zumraninannesi06 yaşadıklarınız kolay değil Allah yardımcınız olsun ama ne yaşarsanız yaşayın o yavrunun canı size emanet sizin sigara içmeniz yüzünden bir ömür yavrunun hayatını karartmayın
ardaada Zumraninannesi06 merhaba doktor biliyor muydu? Detaylı da sigara içilip içilmediği anlaşılabiliyor mu
Zumraninannesi06 ardaada bilmiyordu takipli hastanem değildi devlete gittim, hiçbir sorun çıkmadı sağlığımız iyi çıktı umarım sonrasında da sorun olmaz♥️ sigarayla alakalı hiçbirşey söylemedi
mrvoztrk_ Maalesef yaşadığım sorunlardan dolayı bende sigarayı bırakamadım 35 haftalık olduk bebeğimin kilosu olması gerekenden çok az 1500 şuanda. Doktorum herhangi bir sorun olmadığını kilosunun sigara içtiğim için az olduğunu söyledi. Hamilelik gerçekten çok hassas bir dönem üstüne birde babasız bir çocuk dünyaya getireceğim psikolojim alt üst durumda. İnşallah evladımı sağlıkla kucağıma alırım 🥺
Zumraninannesi06 mrvoztrk_ kıyamam sana 😞 Rabbim imtihanını kolaylaştırsın balım. Kaç tane içiyorsun ki günde
Anne-oluyorum1 Zumraninannesi06 bende hamile olmadan iciyodum ve hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım inşallah sende bırakırsın
Kadriyeuzn Bende bırakamadım malesef bazı günler akşama kadar içmiyorum ama akşam eşim gelince ondan bi kaç kere çekiyorum o içtiğinde canım çok istiyor evde bulundurmuyorum o şekilde bu kadar azaltabildim ama 16. Haftaya kadar günde 10-15 tane içtim. Ağlıyordum artık içmek istemiyorum diye ama canım istiyordu hep sonrasında paket almama kararı aldım evden çalışıyorum birde çıkmıyorum dışarı çıksam da paket almıyorum
Zumraninannesi06 Kadriyeuzn oyyy oy keşke bende irademe hakim olabilsem ama. Başaramıyorum Bana da dua et Rabbim evlatlarımızla sınamasın 😞
gorky Hamile olduğumu farkında değilken gerçekten kullandım yani günde 1 1,5 2 paket 7.haftasında öğrendim ve yavaş yavaş azalttım bu konuda eşim çok ısrarcıydı bırakamadım ama günde 1taneye düşürdüm 4.ayda ve 28gün önce doğuma girmeden önce gece 2de son içtim ve dahası yok umarım en kısa sürede bırakırsın
Qnl Betul2626 onu içmemek için strese girmek daha tehlikeli demişti doktorum günde 5 tane iç dedi ama ben bi nefes Bile içemedim o ayrı 😂😂
Miniikmucizemm Zumraninannesi06 30 haftadayım bende hala bırakamadım , hatta 2 gündür bu konu yüzünden hıçkıra hıçkıra ağlıyorum bi çare bulamıyorum. Olmuyo bırakamıyorum ben ağladıkça bebek içerde iyice hareketleniyo hissediyo biliyorum ama annesi hiçbirşey yapamıyo. Bunu yazarken bile o kadar zorki ne nefsime nede irademe sahip çıkamıyorum dua ediyorum kendimede hepimizede inşallah bizimde çocuklarımıza bişey olmaz sağlıklı olurlar ama işte genede içerde bi ukte tiksinmek için yalvarıyorum ama olmuyo. Psikolojik destek almayı bile düşünüyorum çünkü bu kadar ağlamak gerçekten iyi değil sigaradan daha zararlı olduğunu duydum bende stresin ama baş edemiyorum halada napacağımı bilmiyorum Rabbim hepimizin yardımcısı olsun gerçekten çok zor bi durum. Rabbim evlatlarımızla sınamasın inşallah 🤲 bu arada benimde detaylımda sorun çıkmamıştı kontrollerdede herhangi bi ters durum yoktu ama ilerisi ne olur bilmiyorum Rabbime sığındım.
Zumraninannesi06 Miniikmucizemm Dua edelim sen bana ben sana diğer herkese. Rabbim sınamasın ama benim korktuğum radyolog 6.7 5 dk deşme bile yeri anca o kadar baktı ve doktorum dedi ki hemen bakınca anlayan senelerdir bu işi yapan radyololar var korkmayın önemli yerlere bakıp raporu ona göre yazıyorlar dedi. Detaylıda herkes uzun kalmış o beni kuşkuya düşürüyor ama gelişimimiz haftasına göre önde hamdolsun maşaAllah de yine kızıma teyzesi 🥹♥️ Rabbim korusun evlatlarımızı.
Miniikmucizemm Zumraninannesi06 Rabbim esirgesiiin inşallah meleklerimizi, bir sıkıntı olsa illaki farkedilirdi diye düşünüyorum sonuç olarak belirli organlarada bakılıyor o yüzden aksiliği farkedelerdi iyi düşünelim iyi olsun🤲 Sigara içmeyi savunmak adına kesinlikle değil ama olacak olan bazen ne yaparsan yap oluyor. Arkadaşım hiç sigara kullanmıyor ama çocuk çok sık hastalanıyor alerji oluyor hava alıyor yani demek istediğim bir şey olucaksa bir şekilde oluyor. Rabbime tevekkül edip bekliyoruz sadece yinede inşallah biz elimizden geleni yapalım inşallah sigarayıda bırakırız kuzum❤️
Pink60 Aslinda bu konuda icini rahatlatmak ne kadar dogru olur bilmem ama sana oturup 1 paket sigara ic diyemem tabiki de. Ama strese girip iyice bebegini etkilememek icin goruslerimi söylemek istiyorum. Arkadasim hamileyken paketi yerdi resmen afedersin kopek gibi icti yapma etme kizim dedikce karismayin geriliyorum diyodu gunde 1 bucuk paket ictigini bilirim ama bebegi dogdu cok sağlıklı suan 3 yasina giricek hicbit skintisi yok cok şükür. Ama cokta duzenli beslerdi kovayla ev yapımı yogurt falan yerdi zehiri atardi herhalde diye düşünüyorum maden suyu icerdi ceviz yerdi muz yerdi bi sıkıntısı olmadi cok sukur. Ayni şekilde annemde bana hamileyken birakamamis babam gormesin diye gizli sakli köşelerde icermis evet cok sakincali vicdan azabi resmen ama banada bosey olmamis. Sana oturup paketi ye demiyorum hatta bunu soylerken bile vicdan azabi çekerim ama birakamiyorsan bile 4 5 e indir içer içmez hemen yogurt ye. Evde kefir bulundur marketten al birer ikiser yudumla zehirini at
Zumraninannesi06 Pink60 kefir içiyorum, yoğurt kendim yapıp yiyorum, her yemeği kana kana yiyorum sağlıklı olan, kuruyemiş, maden suyu, süt yumurta herşey yeşillikte çok tükettim 🥹 hala da tüketiyorum hepsini. Allahım korusun evlatlarımızı 🤲🏻♥️