Minikalbim111 ilk gebeliginizse ve devlet hastanesiyse sagliginiz riske girene kadar sezeryana almiyorlar ama ozel hastaneyse doktorla gorusun sezeryan olmak istediginizi 38 haftaya ve sonrasina gun verip sizi sezeryana aliyor. Ikinci bebekse ilki normalse genelde doktorlarda normal taraflisi oluyor. Ilki sezeryansa zaten devlette de ozelde de direkt sezeryana aliyor. Ben 7 saat suni sanci aldim acilma olmadi. O yuzden sezeryana girdim ozel hastaneydi eger devlet olsaydi o sanciyi daha da cekerdim. Kismen normali yasadim sezeryani da birebir yasadim ben fazla kiloyla girmedigim icin sanirim yada o sanci yorgunlugunun ustune yasadim o yuzden rahatlik gibi geldi. Suan aradan 4 yil gecti eger iyi bir doktor bulursam ssvd(sezeryan sonrasi vajinal dogum) sansim var ama simdide ben istemiyoeum. Çatim ve vucudum normal doguma musait elbette sezeryan sonrasi dikisler sıkıntılı evet normal sonrasinda da oturamiyorsunuz. Ben 1 hafta ailemin yaninda kalmistim dogum sonrasi bir hafta boyunca sadece tuvalet icin kalktim. Bebegimi hep kendim emzirdim bakimini kendim yaptim ama yataktan kalkma sureci daha yavasti. 1 hafta sonra evime geldim yavas yavas dolaniyordum kendi islerimi kendim halletmeye basladim. Dogumdan yaklasik 15 gun sonra artik dikislerim kapandi yuzeysel, bebegime gece gunduz bakip evin isini falan yardimsiz halledebiliyordum sadece supururken sknti oluyordu. Onuda ilk bebegimdi doken kimse yoktu o yuzden supurmuyordum yada esim supurge aciyordu. Oyle oyle iyilesiyorsunuz. Normalde herhsngi bir ameliyat durumu olmadigi icin bu surec daha hizli ilerliyor. Dedigim gibi ikinci gebeligim ve yine sezeryan olacagim. Yine dogum sonrasi ailemin evinde kalacagim annem bana bakacak ben cocuga . Bir hafta sonra evime gelecegim nasipse 5 gun esimin dogum izni ver onu kullanacak o gitmeye de allahin izniyle iyilesmis olurum. Yani artisiyla eksisiyle bunu sizin degerlendirmeniz lazim