yasefay Yulaf, muz, yoğurt, süt, et, tavuk ve fıstık ezmesi… Fıstık ezmesinin protein değeri çok yüksek. Günlük 1-2 tatlı kaşığı şekersiz fıstık ezmesi bebeğe güzel kilo aldırıyor bence. En azından bende öyle oldu. Deneyebilirsiniz
Bet-53 SaruMerve bence siz araştırmadan yorum yapmayın peygamber efendimiz zamanında kadınlar hurma yerdi ben avuç avuç yesin demiyorum günde 2-3 tane olmak kaydıyla demişim iyi araştırın hemşire bir anneyim zaten !
Der_0 Bet-53 hemşire bir annesin bende hemşireyim. Hurma doğumu kolaylaştırır,doğumu başlatır,erken doğum ve düşük riskine sebep olabilir. O yüzden hamile kadınlar son aylarda bolca hurma tüketirler. Bu kadar sert tepki vermeye gerek yok yanlış bi cümle kurmamış hanımefendi
SaruMerve Bet-53 bence oturun siz araştırın adı üstünde hemşiresiniz uzman doktor değil herşeyi bileceksiniz diye bişey yok bu kadar abartıp haklı çıkma çabanız komik 😅 size insani şekilde bişey yazdım lakin baya dokunmuş size
Mervesya Bet-53 ilk hamileligimde 1 paket hurmayi 1 haftada bitirirdim 41. Haftada dogdu suan yine hamilelgim ve en gzl folat olarak görüyolar hurmayi ebem ve doktorum gunde 3 kez mutlaka ye demisti ztn çoğunu yiyemiyorsunuz tatli geliyo
SaruMerve Bet-53 bence siz aydınlanın bu cahillik nerden geliyo internete mi inanıyosunuz doktora mı komiksiniz kusura bakmayında siz tüketin lakin insanlara önermeyin her insan aynı değil hiç bi doktorum hurma tüketin dediğini duymadım son aylarda evet lakin yeni gebe birine asla tavsiye edilmiyor umarım siz aydınlanırsınız
Simya Bet-53 ben iki farklı doktora gidiyorum birisi üniversite hastanesinde Prof 45, 50 yaşlarında, diğeri özel hastanede doçent 30 küsür yaşlarında ve her ikiside hurma yeme diye gebeliğin ilk haftalarından uyardı.. doğuma yakın önerem cok duydum ama benim gittiğim iki hocanında yasaklı dedigi ürünler salam sosis gibi işlenmiş gıdalarla birlikte hurma yeme demek oldu . Faydası vardır mutlaka ama doğuma yakın daha cok öneriyorlar bunu çokca duydum
Dilek6129 Burculala İlk 4 ay mide bulantısı çektim kus Allah kus ölcem sandım bebekte kilo almicak diye ağlıyordum sonra iştahım açıldı bir yemek yemeğe başladım bir Trabzonlu olarak çiçil peyniri yedim süt yumurta ve kuruyemiş şuan bebeğim 2 hafta önden gidiyor diye doktor bizi rejime aldı 😂 37 haftalığız zaten sezeryan 1 hafta sonra doğumum var 3.800 bende aman aman kg olmadı şişim sadece mesela 12 kg aldım hamileliğimde ha birde muz ye ☺️❤️
2koftemom Burculala bebeğin genetik olarak o çocuğun kilosu belli neden kilo aldırmaya çalışrsun? Ilk cocugumda çok yerdim ñormal doğdu. İkincisinde neredeyse iştahsızlık geçiriyorum kilolu nasıl dogurcam diye düşünüyorum. Yinede sen aç kalmamaya çalış yeter meyve aksatma. Demek istediği bu konuda kendini üzme cnku ne yaparsan yapı meselesidir.
Bet-53 Der_0 şu zamana kadar az miktarda yiyenler doğurmadığına aksine sağlıklı gebelik geçirdiğine göre başta bende olmak üzere her şeyin fazlasının zararı olduğunu unutuyorsunuz bence fazla yediğini takdirde oluyor o dediğiniz gayet bilinçli siniz gerçekten ☺️
SaruMerve Der_0 malesef canm dediğimde bişey yok lakin hanımefendiye ne dokundu bu kadar anlam veremedim komik cidden 😅
Der_0 Bet-53 Güzelim yargı dağıtmana gerek yok en başta onu bil sonra da şunu bil herkes burda tecrübe sahibi sen tek değilsin. Sana bugün hurma yersen yarın doğurursun kimse demiyor zaten tabiki yenilir ama kilo aldırır diye başkaları avuç avuç yerse kayıplara sebep olur her gün yenilmez. Herkes her şeyi bilmek zorunda değil burda öğrenenler de oluyor fikri olan konuşuyor söylüyor. Size her söylenende böyle yargı dağıtmanız fazla egodan olmalı. Güzelce cevap vermek sizi yok etmez. Teşekkürler 🙏🏻
Bet-53 Der_0 hayatım iyi misin oraya yazmışım ki 2-3 tane diye bence sizin gibi bir kesim yargılamaya meyilli burda doğru olmayan bir şeyi zaten demem o günaha da girmem doktor onaylı bu dediğim şey açıklamasını yapmış olmasam neyse oraya yazmışım 2-3 tane diye eleştirmeye bayılıyorsunuz
hambostanimEymen Sinemkaan ben de balık yağı kullanmıyorum OMEGA 3, folik asit ve kolin içeriyor ismi easy mom kullanmanızı tavsiye ederim iki hafta önce 55 kiloydum yaklaşık bir aydır kullanıyorum şu anda 62 kiloyum iki haftada 7 kilo almışım ondan önce hiçbir şekilde kilo alamıyordum iştah açıyor hem de 😊
kahvekokusu_ -_Esra_- bazılarını genetik etkileyebilir ama her bebekte aynı değil durum . Bu sayılanlar bebeğe ciddi kilo aldıran şeyler . Ablama bebeğin gelişmiyor 2 kilodan fazla doğmaz dedi . Hep haftasına göre geriden geliyordu ablam bi yüklendi kaşar süt balık yağı çiğ kuru yemişler muz o bu şu bebeği 3970 doğdu .
Vrlkubra Burculala Burculala ben kefir içiyorum, muz,ceviz,kara üzüm kurusu,bebe bisküvisi,badem, ceviz yyorum. Çok faydasını gördüm özellikls kefir muz kefir muz -her gün neredeyse tükettim bebeğim 480 Gr dan (22. Hafta)1250 gr (28. hafta)ulaşmıştı.
Sudemceylan -_Esra_- çok güzel anlatmış ben de hamilelikten önce nasıl besleniyorsam öyle devam ettim benim bebeğim 3100 gram benim kullandığım vitamin ilaçları hem bende aşırı kilo yaptı
Meryemcii Bebek anne rahmine düstugünde boyu ve kilosu zaten belli ne yaparsan yap İçeriği temiz şeylerle beslenin normal beslenmenizin disinda ekstra bisey yapmaniza gerek yok diger türlusü anneye kilo aldiriyor
Oznurozdemir Burculala valla süt kaşar muz ceviz evet kilo aldırıyor da ben nesquik toplardan çok fayda gördüm 😅