Fatime07 amin Allah razı olsun 🤲🏻
Yok benim nişanım durup dururken geldi tansiyonum çıktı 19. Haftada eşim il dışındaydı düşmesi için çok şey denedim olmadı bütün gün çok şiddetli baş ağrısı yaşadım akşam da öğürme başladı ağrıdan sonra afedersin fışkırır tarzda kustum normalde hiç öyle kusma olmamıştı. Sonra lavaboya gittim ve peceteye sarı sümüksü bı akıntı geldi. Şüphelendim çünkü buralarda okuduğumda sümüksü kanlı bı yapı diyorlardi dedim benimki kanlı değil normal akintidir herhalde sonra bı kaç saat sonra tuvalete gittim yine geldi biraz daha fazla şüphelendim internete baktım sarı renk de geliyormuş sonra eşimin arkadaşı acile götürdü beni doktor onemsemedi herşey yolunda dedi gönderdi bir kaç gün sonra kendi doktorum muayeneye çağırdı ben anlattim durumu o farketti nişanın gelmiş doğru düşünmüşsün diye. Sebebini sorduğumda öğürme ve kusma tetiklemis nişanın gelmesini çok zorlanmış dedi. Öyle de doğum başlamış sanırım işte açılma vs olmuş ama bende ağrı sancı olmadığı için rahim ağzı yetmezliği teşhisi koydu serklaj attı 1 hafta sonra muayeneye gittim bskti rahim ağzım yine çok kısalmış dikişi patlatacak bebek tekrar shirodkar dikişi atılması için perinatologa gönderdi 21. Haftamda bir daha dikiş atıldı. Sonra 27. Haftamda doğum oldu.
Stres yapma stres herşeyin düşmanı gerçekten birşey olacağı yoksa bile Allah korusun stres yüzünden olur. Bebek de hissediyor içerde strese giriyor cunku. Rabbim ona bu dünyada yiyecek ekmek verdiyse her türlü yaşar zaten korkusunu stresini yaşama dua et bol bol. Meryem suresi falan dinle. Allah’ın izniyle sağ salim alırsın kucağına. Benim yaşadığım durum zaten bu serklajlilarda pek görülen birşey değil dikişe rağmen sancı kasilma vs ya da bebeğin sürekli aşağı inmesi yattigim halde herkeste olan birşey değil doktor dedi sen istisna gibi birşeysin diye.
Tavsiye olarak da bol su ic, doktorun ne diyorsa uy yat diyorsa sürekli yat ya da ayakta kalma yasağın yoksa bile çok fazla ayakta kalma, enfeksiyona dikkat et tuvalette vs. İç çamaşırlarını pamuklu tercih et ve ütüle bence. Böyle aklıma gelenler