Biraz uzun olabilir,umarım okurken sıkılmazsınız🤗 Ben hamileligimin en başından beri ssvd isteyip bu yönde kendimi inandırdım ve çok hazırlandım. 7.Ay da doktoruma söyledim oda tamam dedi ve 34.haftada doktorum egzersizlere başlamamı,çok önemli olduğunu söyledi.Perine masajı günde 2 kez,günde 7 hurma merdiven inip çıktım,yürüyüş,squat ve belime günde 2 kez sıcak su uygulaması yapmaya başladım.37. haftaya geldiğimde doktorum çatı muayenesi yaptı, çok müsait olduğumu söyledi ve 2 günde bir beni,parmaklarıyla açıklığı arttırmaya çağırdı bu işlem biraz ağrılıydı birde doğum yapacağım hastanede de bir ebeye yönlendirdi beni oda aynı işlemi yapsın eli cok iyidir diye neyse sonra ben sıcak suya da 10 dk falan oturmaya başladım yürüyüşleri arttırdım en son kontrolde açıklığım 4 cm oldu doktor dedi ki bugün yarın gelebilir hazır ol rahim duvarı çok incelmiş yarın yine aynı ebeye git dedi.O gece 22.30 gibi kalktım cam sildim temizlik yaptım biraz, bugün yarın gelir dedi ya ne olur ne olmaz diye 😁 Sonra yattım 00.30 gibi belimden vajinama giren bir ağrıyla uyandım kalkıp tuvalete gitme hissi oldu kalktım tuvalete gittim yattım gene sabah 4 e kadar arada bir hep aynı his geliyor belimden vajinaya ağrı giriyor ben kalkıyorum bi off diyorum yine geri yatıyorum ama böyle şiddetli değil çok hafif sadece sabit yatamıyorum heralde muayeneden kaynaklı diye düşünüyorum hala çünkü doğum sancısını tarif edenlere uymuyordu benim ağrının şiddeti 😁 sonra baktım ki bu gelen ağrının dakika araları azaldı,acaba mı dedim ama yok ya doğum sancısı olsa şiddetli olur bununla doğum mu olur diyorum ama ağrılar da 6 7 dk da bir gelip 20 30 sn arası sürüyor.Sonra ablama yazdım sabah 5 gibi oda başlamış hastaneye git dedi ben hala diyorum ki ya doğuma daha var bence çünkü şiddetli değil ben hastanede sancı çekemem şiddeti artsın 4 5 dk ya düşsün giderim diyorum ablam kızıyor evdemi doğuracaksin diye eşim de gece vardiyasında ona da bisey demiyorum hala ağrılarım şiddetli değil diye 🙈 neyse sabah 5 ten 10 a kadar hep aynı 6 7 dk da bir 20 30 sn bu şekilde bekledim sonra uyuyakalmışım 12 gibi uyandım sancı falan yok biraz durunca yine başladı dedim bi duşa gireyim duruma göre giderim hastaneye duştan çıktım ağrı sıklığı uzadı yarım saat falan bir giriyor aynı ağrılar düşündüm ki,bunlar yalancı kasılma doğum yakın ya vücut hazırlanıyor gene önemsemedim o günde yine ebeye açıklık için muayene gidecektim allahın işi akşam 20.00′da gidecektim,doktorum aradı ebe 17.00′a kadar oradaymış erken git dedi.Sonra komşum kapının önünde kahve içelim dedi tamam dedim arada bir giren sancıyla elimle çömelerek merdiven sildim açılma olsun muayene gidecegim diye 😁 işlerimi hallettim kapının önünde kızlarla kahve içip sohbet ettik yarım saat kadar sonra kalktım duş hazırlanma derken 15.45 gibi hastaneye vardık ebeye sancim olduğunu ara ara ama düzenliyken düzensizleştiğini söyledim oda hazırlık kasılmasıdır dedi açıklık kontrol için muayenesini yaptı 5.cm oldu bi nst yapalım bebeğin durumuna göre belki doktorun yatış yapar dedi nst de sancılarım çıkınca doktorumla görüştü yatış verildi duşa girdim yarım saat oyalandım açıklık oldu 6 cm 😁 doktorum geldi secde pozisyonunda ileri geri yap dedi bi 15 dk öyle oyalandım. Açıklık 8 cm oldu.Doktorum sen bu çocuğu 18.00′ da doğurursun dedi 😁Suyumu patlattı sancılarımın şiddeti,sıklığı arttı ama yine dayanılmayacak gibi asla değildi.Sancı anında bile yanımdakilerle sohbet ediyordum gülerek 😁 Sonra Secde pozisyonunda 2 ileri 2 geri yap dedi doktorum o arada kendisi de eliyle açıklığın artmasına yardı etti ve 9 10 cm oldu gel bi muayene edelim dedi girdik doğumhaneye muayene diye girdik, doğum yapıp çıktım 😁 Ikınma faslı biraz zorluydu benim için pek nefesimi kontrol edemedim zamansız ıkınma ve durmaktan dolayı yırtık oldu ama doktorum derin değil çok yüzeysel bir yırtılma ve dikişin olduğunu söyledi hayalimde ki gibi 0 dikişsiz yapamasamda kötü bir anı olarak kalmadı çok şükür.Doktorun tam dediği gibi 18.02′de bebeğim 3.550 gr olarak dünyaya geldi toplam bütün herşey 2 saat sürdü ve bitti bu kadar kolay ssvd yaptığıma inanamıyorum.Doktorum ssvd olmasına rağmen çok güzel ve kolay bir doğum oldu dedi herkes şaşırdı.Önce rabbim ol dedi bana güç kuvvet verdi bu yolda ve sonra doktorumu vesile etti ömür boyu onun duacısı olacağım en başından beri beni destekledi olumsuz tek bişey demedi motive etti onunda gayretiyle böyle güzel bir doğumum oldu hamdolsun.Rabbim herkese benimki kadar kısa sürede kendi sancılarıyla kolay doğum nasip etsin.Hamileliğinizi aktif geçirmeyi unutmayın sadece yürüyüş değil günlük hayatınızı kısıtlamayın eğilerek yerde silin, banyonuzu yıkayın,cam da silin ben hepsini yaptım 9 ay boyunca.Son gece bile camlarımı silip,fayans fırcaladım çömelerek 😁 Hamilelikteki aktifliğin bana avantaj sağladığını düşünüyorum tabi önce Allah’ın dilemesi ile sebepler sadece vesile.Allah bu yolda herkesin yardımcısı olsun🤲❤️