Bilgekpn canım benimde ilk hamileliğimdi seninde sanırım öyle ben anlayamadım şöyle oldu son bir hafta sanki hafif adet sancım gibi sancım oluyordu bende ağırlaştım diye düşünüyordum karnım taş gibi sert olurdu bebek büyüyor geriliyor karnım sanıyordum ama meğer kasılmadan dolayıymış ve aşırı derecede lavaboya gidiyordum su içtiğim için diye düşünüyordum ama meğer suyummuş bazen ayakta bir anda kaçardı ben idrarı kaçırıyorum sanıyodum. İşte en son gayet iyi şekilde normal kontrolüme gittim ultrasonda doktorum kasılmaları gördü o gün iki saat kasılmayı durduracak acilde serum aldım. Sonra eve geldik sabah 6 gibi birdaha karnım ağrı girdi midem bulandı bir soğuk soğuk terledim hala doğum aklıma gelmiyor üşüttğm sanıyorum doktora geri geldim bu sefer çatı muayenesi yaptı ve bir cm açıklık gördü bebek de aşağı inmiş dedi bebeğim benim biraz iriydi haftasından iki hafta ilerde görünüyordu o gün yatışım yapıldı bir gün kaldım yine durdurmak için ama ertesi akşam iki cm açıklık ve rahim duvarım dı galiba dediği incelmiş dedi bebek iyice aşağı inmiş kafası bile hissediliyor dedi artık sonra nst değerlerim kötüye gidince oksijen bebeğin kalp atışı gibi değerler düştü hemen akşam zorunlu sezeryana alındım Allah’a şükür herşey iyiye gitti ama bu belirtilerin olursa sakın erteleme ben hiç anlamadım belki erken farketsem durdurabilir dik bir hafta falan ama herşey kısmet onlar zamanını biliyor ve o zaman gelince tutamıyorum😊 ama 35 ve sonrası çoksa riskli olmaz akciğer gelişimş için 34 çok kritik hafta dedi doktorlar o haftadan sonra çok daha rahat olursun