Haticerdi Kızlar tahlilimde TSH troid hormonum yüksek çıktı ne yapmalıyım aranızda yaşayan var mı bebeğe bir zararı oluyor mu yada bana
nazli_ozcan09 Haticerdi benim de troid im yüksek çıktı hızlı çalışıyor onun için ilaç verdi doktorum onu kullanıyorum
44Gamze44 Haticerdi Ben yıllardır tiroid hastasıyım ilaç kullanıyorum.Gebelikte 2.5 un altında olması gerekiyor.Eğer önlem almazsanız bebeği olumsuz etkiliyor. En kısa zamanda dahiliyeye ya da endokrine gitmeniz lazım.
Mom07 Eger ilac kullanmazdan tabiki bebege zarari olur dahiliye dr gidip test sonucunu goster hapa baslatir seni dozunu ayarlar gunluk ac karna hap atarsin ve duzene girmeye baslar bu sekilde.
Hulya-27 Haticerdi canim benimde 29 haftamda yuksek cikti 4.37 hemen dahiliyeye gittim bende ne zamandir yuksek bilmiyorum suan ayni durumdayiz yani.dahiliye doktoru malesef iyi seyler soylemedi cocukta zeka geriligi ya da cüce dogabilir dedi.suan korkularim cok yuksek ama boyu kilosu bebegimin haftasi a gore iyi.sadece zeka geriligi oldu mu artik bilmiyorum.hemen ilaca basladim 3 gun oldu.ilacini sakin aksatma ayni saatte kullnmaya calis ve her ay ozellikle bu testi yaptirmaliymisiz.Allah korktugumuza ugratmasin.
berceste5155 Haticerdi korkulacak bir şey yok benimde 6. Haftada 5. 2 çıkmıştı ilaç kullanmaya başladım normale döndü. Hamilelikte tsh 2.5 altında olması gerekiyor dahiliye doktorunun verdiği ilacı kullanırsan kısa sürede düşer değerlerin ama ilacı ihmal edersen hızla yükseliyor
Eda06 Haticerdi biraz yüksek çıkmış benim 3.99 du hemen ilaç başladık. Sende bence başlamalısın çocukta zeka geriliği cücelik gibi hormonal bozukluklara sebep oluyormuş. Benim ilacın dozunu ayarladı doktor perşembe günü kn verdim 2.13e düşmüştü gayet normal bi değerde şuan. Sende vakit kaybetmeden baktır
Bybrs Haticerdi canım benimde yüksek yani aslında 3.kusurlarda doktorum ilaç vermedi ilk günden beri 6 aylıktı ilaca başladım bk youtube de kağan kocatepe var tiroit de o açıklama yapıor detaylı şuan hastanede yatıyorum doğum için rabbim sağlıklı versin hepimize evlatlarımızı
44Gamze44 Haticerdi Özellikle bebeğin zihinsel gelişimini etkiliyor diye biliyorum. Olumsuz düşünmeyin en kısa zamanda dahiliyeye görünün bence
44Gamze44 Kubraa033 Benim gittiğim doktor özellikle ilk 3 ay 2,5 altı olması gerekiyor demişti. Hatta 4. aydan sonra ilacın dozu yeterli gelmemişti 5e çıkmıştı değerim. Tekrar ilaç dozunda ayarlama yapıp 2,5un altına düşürdü.
Haticerdi Eda06 allahım korusun bende ne zamandır yüksek bilmiyorum bugün öğrendim yarın hemen ilaca başlamış olurum inşallah bir sorun yaratmaz
Bybrs Hulya-27 âmin canım benimde ayni 6 aylikta başladım ilk güden beri yüksekmiş dua etmekten başka çare yok ALLAHTAN BAŞKA kimse bilemez
Haticerdi Hulya-27 sende gönlünü ferah tut youtubede izlediğim doktorda bundan on yıl önce böyle bir tarama testi yapılmıyordu bile olumsuz şeyler için çok çok yüksek olması gerektiğini söylüyor ben içimi rahatlattım o yüzden sende rahat ol geçmişi düzeltemeyiz nasılki o mucizelerin gelişini biz ayarlamıyorsak rabbim onun gelişiminide ayarlamıştır.Ayrıca kadın doğum doktorun 4 değerinin tolere edilebilir olduğunu ve bu yüzden yönlendirmediğini söyledi söylenen etkileri olsa oda yönlendirirdi dahiliyeciler abartıyo bence ve kadın doğum doktorları kadar da bilemezler
Deleted_12 Haticerdi benim 11 çıktı hemen ilaç verdi 5 e düştü oda yüksek ilacin dozunu arttirdi inşallah bu sefer düşmüştür