Biroglanannesiii Papatyaa_01 Bilgim yok canım dediğin gibi ben Amerika dayım ilk 3 ay vitamin 3 aydan sonra Multivitamin kullandım sadece doktorum demirim düşük olsaydı Demir takviyesi verecekti onda da normal çıkınca kullandırtmadı başka bir ilaç asla vermiyorlar
Papatyaa_01 Biroglanannesiii bize verdikleride zaten vitamin ama kadın doğum verse sıkıntı değilde aile hekimi verince pek kullanasım gelmiyo
gkbyza Papatyaa_01 benim D vitaminim çok düşük çıktı omega 3 de yine balık yemiyorum dedim diye. Demir hapını da öyle kan seviyelerim düşüktü ve magnezyuma erken başladım cünkü bende skolyoz başlangıcı vardı ve belim inanılmaz ağrıyordu şimdi böyleyse 7-8 aylarda çok zorlanırsın dedi magnezyum erken doğum kasılmalarını da önlüyor ayrıca 🙊 ama ben de sıkıldım bunları kullanmaktan hem maddi olarak da zorlamaya başladı ayda sadece 500 lira bunlara harcıyorum 🫣
Papatyaa_01 gkbyza evet vitaminler özel olursa biraz pahalı oluyor sağlık ocağının verdiklerini devlet karşılayınca uygun ama özele girerse pahalı
gkbyza Papatyaa_01 Demir hapını aile hekimime yazdırabiliyorjm. Folik asit de yazmıştı folbiol hatta ama kendi dr’um önermedi dozu yüksek diye daha düşük dozda folik asit yazmıştı. Folik asitin de fazlası zararlı cünkü.
Papatyaa_01 gkbyza evet aynen banada öyle oldu, aile hekimi folbiol yazdı kadın doğumda ocean mummy önerdi o yüzden sağlık ocağına pek güvenesim gelmiyor acaba yine yüksek doz veya hafif midir yazdığı vitaminler diye yinede kadın doğuma danışıp kullanacağım
Ebru-EY Papatyaa_01 ya hepsi kendi istediklerini yazıyor. Ben mesela doktorumun verdiği markaları kullanmadım vitaminlerde. Hep kendim temiz içeriklisi bulduğum markaları aldım kullandım.
Papatyaa_01 Ebru-EY o da mantıklı ama yinede kadın doğum doktoruma daha çok güveniyorum onun verdiği ilaçlar genelde özel oluyor devlet karşılamıyor yorumlara bakıyorum felan kullananlardan hep iyi yorumlar oluyor ama aile hekiminin yazdığı ilaçları devlet karşılıyor yorumların çoğu iyi çoğu kötü ister istemez kafa karışıyor :)
Saheser Papatyaa_01 bana sağlık ocağı hiç vitamin yazmadı şimdiye kadar hep kadın doğum doktorum yazdı hali hazırda kullandığım ilaçları yazdırmak için gidiyorum sağlık ocağına decavit bi soruna neden olmadı bende ilk başlarda mide bulantısı için prilam kullanıyordum o kötü yapıyordu defalarca ilacı içip geri çıkartıyordum onu bırakınca rahatladım
Gamzelinko Kızlar bende 29+0 haftadayım suanda. Aile hekimimiz vitaminler yazdı decavit ile ne kullanırsam mide bulantısı yapıyor hep çıkartıyorum ne yersem sizde de oluyor mu aşırı mide bulantısı yaşiyorum şu anda bile
Busrasakarya Papatyaa_01 evet devlet karsılamıyor sadece d vitamini devlet karsılıyor benim kullandıgım folik asitte ücretliydi. Kadın doğuma sorup kullanmak daha iyi olur bencede
haticenurrr _ozlmm ikisi kullanılmaz canım ikiside multivitamin ne gerek var iki vitamin takviyesine ocean mummydeli omega3 zaten omega3 ihtiyacını karsılamaz çok düsük miktarda var oceanın omega3 plus takviyesi var onu kullan🙏🏻