Herkese merhaba, burada son aylar bol bol doğum hikayesi okudum ve her doğumun farklı olduğuna emin oldum. Sıra ben de:)
Tam 38. Haftada çatı muayenesi oldum. Bebek kilosu kemik yapımla uygun ama sınırdaydı. Biraz daha gelmeyip kilo alırsa riskli olup sezeryan ile gelecekti. Doktoruma güvendim o ne derse yapmaya hazırdım. Bu esnada gelmesi için bana pilates topu, ilişki, ahududu yaprağı çayı önermişti. Bunlardan sadece pilates topunda birkaç hareket yapabildim diğerlerini henüz yapamamıştım ahududu yaprağı siparişini vermiştim. 38+2 de sabah kalkıp namaz kıldım ve 6 da tekrar uyuduğumda bir ağrıyla uyandım. Sizi asla yatakta tutan bir ağrı değil hemen kalkıp hareket etmek istiyorsunuz. Hiç anlam vermedim tekrar yattım tam 07.00 de aynı ağrıyla zıpladım:) wc gittim çook açık pembe leke var ama nişan değil akıntı gibi. Bu esnada bu sancıların düzene girdiğini fark ettim. Eşimi annemi uyandırdım. Sıcak bir duş aldım kahvaltımı yaptım derken sancılar 6dk da bir gelmeye başlamıştı. Tabiki kolay olduğunu söylemiyorum ama bol bol nefes egzersiziyle atlatmaya çalıştım sürekli. Derken mide bulantısı ve kusma:( hastaneye gitmemek için buraya kadar direnebildim çünkü çok araştırmıştım sancımı istediğim gibi yerlere yatarak evimde çekecektim hastanede bilmediğim odalarda kendimi kasarak değil:) apar topar hastaneye gittik saat 13.00 da. yolda 3 kez daha geldi beni korku heyecan sardı. Direkt acilden doğumhaneye gitmeyi ben istedim çünkü tam 6 saattir takip ettiğim düzenli sancılarım vardı. Ebe beni muayeneye bir aldı ki 6cm açıklık kızlar şok oldum. Sen zaten zor kısmı atlatmışsın çok iyisin çok güzel nefesler alıyorsun diyerek beni inanılmaz rahatlattı. İğne yaptı sancılarımın tamamen düzene girmesi için. Bu sırada doktorumu aradılar çok uzakta eğitimde olduğunu gelemeyeceğini söyledi. Aslında çok takılacağım bir durumdu ama o an sancıdan hiçbir şeyi düşünmüyorsunuz yeter ki doğum gerçekleşsin kim hangi doktor geliyorsa diye düşündüm:) açıklık artması için sabah gelen kargodaki ahududu yaprağı çayını annem yaptı içtim hemşire artık yeme içme yasak olduğunu söyledi ve lağma yaptı. Sancılar dakikada bir olarak sıklaşmıştı bana yatakta secde pozisyonunda 20 dk beklememi istediler. Hop 8 cm açıldık. Sonra apar topar sıcak duşa aldılar pilates topunda zıplayarak suyun altında oturdum artık büyük abdest gelme hissi vardı ebe tamam geliyor hadi gidelim dedi. Önce muayene etti tam açıklık 10 cm olmuş diyip nöbetçi doktoru çağırdı. Doğuma eşimde girdi. Çok yorulmuştum gözlerimi açamıyordum ama ıkınmayı öğrettiler 4-5 kez ıkındım vee oğluşumu 15.34 de kucağıma verdiler🥹 Hepsi geçti dediklerinde inanmıyordum ama kızlar hepsi geçti. Ten tene temas yaptık onu giydirirken dikişlerim atıldı sadece üşüme tuttu hemen yorgan getirdiler biraz dinlendirip odama çıkardılar. Normal doğum yaptığıma asla inanmıyordum zor tarafları vardı evet sabrettim ama ayağa kalkıp yürümek, odadaya çıktığında sütünün gelmesi, duşa girebilmek çok güzel. Yine de asla şartlandırmadım son dakika bile sezeryan olmam gerekseydi benim için uygundu 9 ay hep bu fikirdeydim akışına bırakacaktım öyle de oldu. Sadece bebiş biraz kilolu olduğu için 4 dikişim var sürekli pansuman yapıp temiz tutuyorum. Göğüsüm hassas ama gümüş kapaklar işe yaradı bayağı dinlendiriyor ve bebişime şimdilik yetiyorum🙏🏻
Not: tüm kpntrollerde böbrek genişlemesi var denilen bebeğim doğunca hiçbir sorun olmadığını tespit ettiler çok şükür.
Allah isteyen herkese istediği şekilde bu duyguyu yaşatsın. Çook kolay doğumlarınız olsun inşallah🥰