• Sağlık
  • Yenidoğan sarılığı neler yapılabilir

Bebeğim 5 günlük bugün hastaneye gittik değeri 13.9 çıktı yatış yapmak için 19 sanırım sınırmış. Sabahtan bu yana biraz daha arttı gibi. Sabah yeniden gideceğiz bu süreci yaşayan anneler neler yaptınız hastaneye yatınca süreç nasıl ilerliyor çok telaşlanıyorum gerçekten. Devamlı emziriyorum gece uyandırıp emziriyorum her fırsatta 2 kere mama veriyorum ek önerilmese de şekerli suya bile başvurduk:(

Urafa diceksiniz belki ama ben diğer dogumumuda hep özelde yaptım ebem Ahıska türkü idi diğer doğumda dediki bana çocuk doğunca ağzına 1 çay kaşığı sade maden suyu ver sarılık ve gazı olmasın biz öyle yapıyoruz bana dua etcen dedi vallahi yaptımda doğum çantama koydum doğdu verdik birde hastaneden çıkınca da mısır püskülü ile suyu kaynat ılıt göbeğini gazla bezle ört su gelmesin göbeğine dedi yıka dedi inanın hiç sarılık olmadık 1 gün arayla 1 çay kaşığı da sadece 4 kere yaptık maden suyu verdik gazıda olmadı emerken çıkarıyordu gazını. 7 yıl boyunca herkeze söyledim uyanlar bana teşekkür etti bende ebemize ediyorum Allah ondan kat kat razı olsun. Geçen yengemin kardeşi yaptı sarilik unitesine alcaz çocuk 15 gün yatcak demişler hemen aradım anlattim yapmışlar bana döne döne diyor senden Allah razı olsun doktor nasıl geçti diye sormuş çok şaşırmış. Şimdi pazartesi nasipse doğumum olcak aynılarını bundada yapcam inşallah

sudeyl16 Bebeğimin sarılık değeri çok yüksekti benimde. 18 di sanırım. Yapmanız gereken tek şey 2 saatte bir en geç emzirmek veya mama vermek. Lütfen başka bir şey vermeyin. Şeker biz yetişkinler için bile çok zararlı. Sarılıkta en önemli günler önünüzdeki iki gün. Bol bol emzirmeye çalışın. Bu iki günde artmaması elzem. Hayırlı acil şifalar dilerim.

sudeyl16 bı arkadaşım bebeği olduğu zaman ılık suya bı çimdik tuz bı çimdik şeker eritip içmiş emzirdikten sonra bebeğe geçmiş bı sure sonra toparladı dedi dene istersen canım faydası olur inşallah 🙏

sudeyl16 bol bol emzirin.
    Güneş ışığına çıkarma ihtimaliniz varsa güneş ışığına çıkarın iyi geliyor eğer yoksa floresan lamba altında kol bacak açık bir halde dursun
    Şekerli su hiçbir işe yaramıyor.
    Aç kalmasın ya emzirin ya mama verin ama karnı tok olsun açlık arttırıyor

sudeyl16 şekerli su tokluk hissi verir çocuğunuza sadece bu yüzden emmeyebilir dikkat edin. O zaman daha çok aç kalabilir. İlk saatte bir emzirin. Bnmki 17de hastaneye yattı iki saatte bir sütümü sağdım eşim götürdü
      . Akşam 5de yattık sabah 9da gelebilirsiniz dediler çok şükür kısa sürdü 🤲 yeni doğum yaptığm zaman böyle düşünmedim ama sarılık normal aslında Rabb’im beterinden korusun inşallah 🤲 sağlıkla büyütün bebeğinizi inşaallah 🤲🤗

Deletedmom_7 evet gün ışığı da çok iyi geliyor. Direkt gün ışığıyla değil aydınlığı gelebilicek şekilde olsa olur. Yeğenim uzamış sarılığı öyle geçmişti

sudeyl16 benim kızımda maalesef sarılır olmuştu ve sınırdaydı doktor biraz daha ilerlerse yatış vericem dedi bende ilerlemesin diye 45 dk da bir emziriyordum valla çok şükür atlattık o günleri darısı başınıza ama emzirme süresini 2 saat yapmayın 1 saatte bir emzirin

sudeyl16 bebeğine sekerli su falan hiç bişey verme canım sadece anne sütü veya mama ver.En geç iki saatte bir besle sattte birde beslesen olur su sarılığı atlatana kadar benim kızım uzayan sarilikti ben bı mama bı meme verdim öyle atlattık.Doktor öyle önermişti bir beslenmede mama ise digerin de meme diye.Geciyor ama her bebek oluyor sen stres olma yeter.