izobellaaa-_- Aleys benim annemlerin aldıklarını deyim sana komple bebeğim yatağını bebek arabasını biraz nakit verdi kıyafet için 20 gram bilezik ve kolye bebeğe isimli künye daha da alacaktı dedim yok gerisini de babaannesi alsın dedim yAni hem içinden gelmesi lazım hemde kimin maddi durumu neye yeterse o yani
gurbetcianne97 Aleys karı koca alır ailelerden çok ısrar edip almak isteyen olursa ayrı ama kimse almak zorunda değil
Paw Aleys bizim adetlerde de kız ailesi alır ama bana çocuk kiminse o almalı mantığı daha doğru geliyo
Evhamlianne92 Aleys adetlere bakilirsa kiz tarafi ailesi alir ama sacmalik tabii en dogru kendinizin almasi
Gelmsim Aleys bazı yerlerde adettir kızın annesi beşik alır kendi butcesine göre oda tabiki yapmazlar odayı yapmak bizim isimiz
Flyy Aleys ilk cocukta bizde de kız tarafı alır beşiğini ama maddi olarak zorlanacaklarsa mecburi değil tabi ki.
Kubrar33 Aleys Cocuk yapmaya bız karar verıyorsak herseyı bız karsılamalıyız kımseyı ılgılendırmez bızım cocuklarımız nasıl ısım hakkına nasıl bakacagımıza bız karar verıyorsak burda ısımı kv koyacak falan dıyınce kızıyoruz ama esya almaya gelınce o alsın bu alsın oyle bı dunya yok. Bakamıcamız ısteklerınız eksıklerını karsılamıcamoz cocukları yapmayalım bı zahmet ha hedıye gelır o ayrı ama komseye dayatma yapılmamalı
betul12f Aleys Ay yanlış anlamayın da şu insanlarda da hiç utanma yok ya alabilen ya da almak isteyen alır zaten.Ne diyeceksin ki zorla beşik isteyecek halimiz yok ki
ipek_dfn22 Aleys bazı yerlerde annenin tarafı yapıyor.. benim eşim Erzurum lu ben Giresun luyum bizde öyle bir şey yok ama bizimkiler her şeyini yaptilar belkide şuan 30 bine yakın para harcadilar.. yapmamış olsaydı benim ailem kayinvalidem eşimin ailesi degilde akrabalarinin agzi durmazdi.. daha yapmadan başladılar çünkü bizde kiz tarafı yapar muhabbetine ama saçma.. kimse mecbur değil bebeğin kendi anne babası alabilir her şeyini…
zamaneannesi80 Aleys anne baba alır.. aileler içinden gelirse maddi olanakta varsa yapar.. böyle olmalı
Simy Aleys valla kimseye ihtiyaç yok kendim aldim kendim yaptım ne bir eşimin ailesinden istedim nede kendi tarafımdan ben yaparım dedim kendim aldım herşeyi ilk bebemde ne otaraf konuşsun ne bu taraf Allah’a şükür anansi babası var kısmete gerek yok dedim aldım yaptım iyki kemdim yapmışım kimse bu konuda konuşma düşmedi
UmmNasuh Aleys annesi babası kimse o alır bu ne saçmalık ya bide bunada mı adet uydurmuşlar kim ne hediye etmek istiyorsa onu hediye eder kimseyi mecbur bırakamayız
ElifKay4 Aleys sanırım Karadeniz tarafında böyle bi şey varmış bana da arkadaşım demişti. İlk torunu kız tarafı, ikinci ve sonrasını erkek tarafı yapıyormuş. Bizde öyle bi durum yok hediye almak isteyenlere paylaştırdık kalanları da biz aldık geçtik.
1995_ Aleys benim ilk hamileligimde annem almıştı.. Bizde ilk çocukta kızın annesi alır.. Şuan ikinciye hamileyim elimizden geldigince yapıyoruz sağolsun annemde yardmini esirgemez.
nnnaaz Şu zamanda adet falan kalmamalı gibi geliyor kimin imkanı var veya kimin içinden geliyorsa o alır. Bizde babanne ben odayı alırım dedi anneannede arabayı ve birkaç farklı ihtiyacını ben alırım diyince ortalama harcamaları eşit oldu kimsede bişey demedi 🌸
Aleys nnnaaz çok mantıklı olmuş bence de imkanı olan alsın aslında imkan meselesinden ziyade ısrar olunca bende inat yapıyorum aileme hiçbir şey yapmayın diyorum
Aleys Sevgilizeze bana da aşırı garip geliyor erkek tarafının bu konuda bu kadar konuşması da garip bir şey deyince aaa gelin konuşuyor oluyor 😂
Bet-53 Aleys anne baba kimse o almalı bence kimsenin ağzına lâf veremem her şeyini kendimiz yaptık gücümüz yettiğince