Hava alanındaki X-ray cihazından geçmek zararlı mı?
Xray cihazı
- Düzenlendi
Aylns havalimanında sizin geçtiğiniz xray değil aslında dedektör. Zararı olup olmadığı tartışma konusu ve kanıtlanmış bir şey yok. Ama üstümü arayabilirmisiniz geçmesem dediğinizde hiçkimse ısrar etmez zaten. Ben geçmedim izmir havalimanında üstümü aradı kadın polis. Fakat Çantaların geçtiği yer xray. Bu yüzden ilaçlarınızı asla xraydan geçirmemelisiniz çantanızın içinde. Çünkü ilaçlarda kaldığı için radyasyonlu içmiş oluyorsunuz. ben ilaçlarımıda elime almıştım tek tek kutuları açıp kontrol etmişlerdi ne ilacı diye sormuşlardı vitamin olduğunu söylemiştim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
mucizemizibekliyoruzz Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim o zaman öyle yaparım elime alır ardından valizime yerleştiririm, oradaki cihazla avmdekilerle aynı değil mi?
Aylns evet aynı
mucizemizibekliyoruzz hep geçiyoruz acaba birşey olmuş mudur? 🤔
Aylns hiç bir x-ray den geçmemelisin hamile olduğunu öğrendiğin andan itibaren bunun yanı sıra hepimiz karnımıza koyarak telefona bakıyoruz o bile zarar bebekler için uzak durulmalı ama yapabilene 😂
Nurmelisakaynak avmdekilerden hep geçiyoruz birşey olmuş mudur şimdi şüpheye düşmeye başladım 🤔
Aylns yok canım bilmeden ben de geçtim ama zaten dediğim gibi metal dedektörü o geçtiklerimiz. Zararlı mı değil mi belli değil ama zararlıysa da xray ışını yaymıyor çantaların geçtiği xray gibi değil. Metal algılıyor sonuçta o. Ama tabii ki bundan sonra geçme, kimse zorunlu tutamaz elleri ile üstlerini arayabilir kadın güvenlik görevlileri ya da kadın polisler
mucizemizibekliyoruzz Çok teşekkür ederim söylediğiniz gibi yapıcam özellikle de ilaçlarımı yanıma alıcam
Aylns aynen öyle yapın 😊 ilaçlar önemli asıl gözden kaçan o oluyor çünkü. Hatta çantanızı aldığınız gibi bile hemen kolunuza takmayın hala radyasyon barındırıyor bir kaç dakika. Çantaların geçtiği cihaz gerçekten çok tehlikeli ışınlar saçıyor. Ama bizlerin geçtiği metal para dedektörü sıkıntı değil pek
mucizemizibekliyoruzz sayenizde bilgilenmiş oldum yoksa yine bildiğim gibi yapıcaktım tekrar sağolun :)
mucizemizibekliyoruzz nasıl yani ben avmlerde falan çantamda ilaçlarımı bıraktım hep 😱😱 radyasyonlu ilaç mı kullandım
Gurbettebianne
Aylns tabi ki bişi olmamıştır ama bu önemli bir bilgi geçilmemesi gerek avmlerdeki öle çok güçlü xrayler değil hava alanlarındaki daha güçlü tarama yaptığı için orda dikkat etmek gerekir
Ben sırf o x-ray cihazı durumundan eşime uçağa binmeden önce söylemek zorunda kaldım hamile olduğumu sürpriz falan yapamamıştım 😂
Aylns tabi ki bişi olmamıştır ama bu önemli bir bilgi geçilmemesi gerek avmlerdeki öle çok güçlü xrayler değil hava alanlarındaki daha güçlü tarama yaptığı için orda dikkat etmek gerekir
Ben sırf o x-ray cihazı durumundan eşime uçağa binmeden önce söylemek zorunda kaldım hamile olduğumu sürpriz falan yapamamıştım 😂
Fbd canını sıkma bilmeden yapmışsın bişey olmamıştır. Sürekli olursa sıkıntı olur diye düşünüyorum
Aylns rica ederim, sağlıklı doğumlar dilerim ☺️
mucizemizibekliyoruzz bundan sonra çok daha dikkatli olacağım teşekür ederim bilgilendirme için çok faydalı oldu 🙋🏼♀️
Nurmelisakaynak kıyamam 😊 bende dikkat edeceğim bundan sonra artık güzel bir paylaşım oldu