Kızlar 35. Haftamdayım ayak ve ayak bileklerim davul gibi şişti ve ağrıyor da yürüyüş yaptım ayaklarımı havaya kaldırdım. Evde de yürüdüm ama geçmiyor çok şiş ve ağrıyor bana verebileceğiniz bir öneri var mı 🥲😔

Bebisim1 benim henüz 26. Haftam ama benimde ayaklarımda çok fazla şiş oluyor. Ayakta kalmayı da oturmayı da dengelemek gerek. Bi süre yıkarsa tut ara ara ev içinde kısa adımlar atıp tekrar oturuyorum azalıyor daha sonra ayaklarımı sarkıtarak oturduğumda bile artıyor. Bide böyle dene istersen.

Bebisim1 fazla meyve tüketiyorsanız şekerinizi dengelemiyorsanız fazlasıyla ödem yapıyor. Fazla tuz yeme ödem yapıyor dedikleri çok fazla tüketilmesi için geçerli bir uyarıdır. Normal tüz tüketimine vücudun ihtiyacı var tamamen tuzu kesmeyin sakın… şeker tüketimi çok olduğunda insülin direnci vücutta ödem oluşmasını sağlıyor. Ben çok meyve tüketiyordum günde iki meyve hakkı verdiler ayaklarımın şişliği ödem falan hepsi gitti.

Bebisim1 hiç bir önerim yok malesef ilk gebelikte ne yaptıysam çözüm bulamadım davul gibi idi şimdi ise hiç bir şişme yok ayrıcalıklı bir şey yapmadım aslında sadece ilkte daha çok kilo almıştım

Bebisim1 bende 35+1 im ve ayaklarım ayak bileklerim o kadar kötü ki biran önce kurtulmak sağlıkla kavuşmak istiyorum bebeğime ve eski bedenime. Ne yaptıysam geçmedi su, yürüyüş, tuz kesme vs. Bugün doktorumla sezaryen planladık öyle olursa 25 gün daha idare edeceğim bebeğim sağlıklı olsun yeterki😔🤗

Neler denedim neler ama 5. Aydan itibaren ince uzun 38 numara ayağım 40 numara taraklı bol ödemli bir şeye dönüştü. Doktorum kesinlikle ayakta az durmamı oturrkende ayağımı nolursa olsun uzatmam gerektiğini söyledi. Tuz hamur işi ve kızartma türü yemediğinde azalma oluyordu ama çözüm olmuyordu. 38+4 oldum dizimden aşağısı aşırı ödem. Ablam ve bir öğrencim bu şişmelerden tansiyonu etkilediği için erken doğum yaptı aman sende dikkat et sık sık tansiyonunu ölç

Eliferimm Allah’ım hepimizin yavrularını kucağına almayı nasip etsin 🤲😍 az kaldı 🤲

Busra986532 doktorum da özellikle üstüne basa basa hep tansiyon ölçmemi söylüyor şuan normal gidiyor ama hayırlısı inşallah 🤲

Seydasengulen sanırım bu aralar karpuz yedim ondan olabilir mi acaba normalde de şişiyor ayaklarım ama bugün bi enteresan bir şişlik oldu tavsiyene uyacagim çok teşekkür ederim 🌷

Bebisim1 şekeriniz nasıl bakıyor musunuz? Benim dün 189 olmuş ve her yerim ödemdi..

Bebisim1 kesinlikle meyveyi azaltın bende karpuz ve incirden şiştim

Bebisim1 ödemdir canım tuzu tamamen kes bu haftalarda artik paketli gidaları da abur cubur vs. Birde eger yapabiliyorsan sık sık dinlen ayaklarinin altina biraz yuksek yastik koyarak. Benimde cok hafif ayaklarımda sisme var ama ben dinlenemiyorum malesef 2 yasinda kizim var ve cok hareketli 30+1 deyim

Bebisim1 sirkeli soguk su,yatarken ayaklarin yuksekte olsun ,ha birde varis corabi 😅

Bebisim1 37+4 üm 39 numara ayaklarım 45 numara gibi oldu. Tuzu azalttım bol bol su içiyorum. Arada su tutuyorum ayaklarıma biraz daha iyi durumdalar.