@Eackr Öncelikle alerjinin büyük ölçüde sebebi evdeki toz akarlarıymış. Bende akarlara savaş açtım.Özellikle yatak odası olmak üzere ev yasantımda toz tutacak şeyleri azaltmaya başladım. Doktor peluş olan herşeyden uzak dur dedi peluş olan herşeyi özellikle battaniyeleri hayatımdan çıkardım battaniyeler çok fazla toz tutuyormuş. Doktor battaniye kullanılacakca mutlaka nevresimle kullanılmalı dedi.
Halılarda toz tutuyormuş halıları en aza indirdim kilim vs gibi daha az toz tutan şeyler kullanıyorum. Perdelerde diğer çok toz tutan şeylermiş özellikle yatak odası perdemi çok daha sık yıkamaya başladım fonlarını çıkardım. Doktorum nevrsim yastik çarşafımı 90 derece yıkamamı söyledi ama 90 derecede yıkamasamda daha sık degiştirmeye başladım. 1 ay önce alerjiden bitap düşmüş bir haldeyken kafam attı yatak odamı toz zerresi bırakmayacak şekilde sirkeli suyla baştan aşağı temizledim. Komidin üstü şifonyer üstü toz tutabilecek ne varsa dolap içlerine aldım ve tüm evi sürekli temizleyemesemde yatak odamı çok daha sık süpürüp sildim doktorun tüm tavsiyelerine uydum inanın 1 aydir okadar rahatımki. Ben çok titiz becerikli biri değilim çalısıyorum eve çok yetişemiyorum eminim sizlerin evi zaten çok daha temizdir ama görünen görünmeyen tozlar gidince hapşırıkta gitti 😊 ben çok faydasını görüyorum şua umarım sizlerede faydası olur bu bahsettiklerimin.