aslansmommm
Benimki de 34 de yan pozisyondaydı. Doktorum döner daha vakti var dedi. 2 hafta sonra bakalım eğer dönmezse sana bazı hareketler vericeğim dedi. Sonra dur istersen veriyim uygula dedi. Doktorum çok yıllık tecrübesi olan ve doğal doğum destekçisi, bir çok sezaryan sonrası doğum yaptırmış bir kadın. Doktorunuz tehlikeliyi genel bakış açısı mı olarak söyledi. Sizin özel bir durumunuz süreciniz mi var ona nazaran mı söyledi bilmiyorum ama. Hareketli biriyseniz hiç de tehlikeli değildi. Düşme tehlikesi olabilir sadece o zaman da tekken yapmayın, eşimiz yanınızda sizi tutacak şekilde bulunsun. Ben uyguladım ve sonra bebeğim dönmüştü. Son hafta bile dönebiliyor bebekler.
Bir de amniyon sıvısı için havuç suyu önerdi dokturum. Her gün 4,5 havucun suyunu düzenli iç bu amniyon sıvının miktarını desteklicek dedi.
Egzersiz olarak imkan varsa yüzmek, su içerisinde ters durmak. Su içinde olmak bebeğin amniyon sıvısında hareket etmesini kolaylaştırıyor. Ters durmak da yer çekimi etkisi.
Benim fırsatım olmadı daha da vaktim vardı. En olmadı kontrolümden sonra bir de bunu denerim dedim o zaman kadar diğer hareketi uyguladım hergün sabah akşam sadece 20-30 saniye güçlendikçe hareketi anladıkça daha fazla sürelerde yaptım. O da kabaca bu hareketti.