Dlkzz Deletedmom_31 korkup istemsizce kendinizi kasmışsınızdır. Burada en önemli şey doktorun rahatlatması panik yaptırmaması. Ben burada doktorda hata buluyorum. Rahatlatabilirdi.Gerçekten doktor çok önemli. Herkes normal doğum yapacak diye bir şey yok. Alternatif doğum şekilleri var o şekilde kolayca doğumunuzu gerçekleştirirsiniz inşallah. Alt muayene gerçekleştirememiş olabilirsiniz canınızı hic sıkmayın. Çoğu kadın kendini kasıyor korkuyor ve geri itiyor alt muayene de çünkü.
Pnrtrz egeninincisii bende ilk bebeğimi normal sunı sancıyla cok zor yaptım şimdi korkuyorum epiduralli normali düşünüyorum bıraz anlatrmısınz nasıl oldu hiç acı hıssetmıyomusunz ıkınırken nasıl oluyo ve kalıcı hasar kalıyo dıyorlar ondan cok tedırgınım
ipekveatlas Pnrtrz ben yaptım normal doğum epidural alarak kalıcı hic bi hasar göremiyorum ne gibi bi hasar oluyomus ki? 3cm acıklık olana kadar sancı cektim cok cok siddetli değildi sonra epidural alınca belden aşağısı uyuşuyo ne acı hissediyosun ne bişey ıkınırken ben cok bşsey hissetmedim ebeler yönetiyo şimdi ıkın şimdi dur diye öyle yani
Pnrtrz ipekveatlas kalıcı olarak bel agrısı bas agrısı vs. Kalabılıyormus anlattıgınıza gore kolay gecmıs ınsallah bu seferki öyle olur🙏😬
[silindi] Deletedmom_31 bende ilk doğumda aynı durumdaydım doğuma kadar muayene olamamıştım ama doktorum sağolsun çok rahatlattı beni. Doğum anında çatı muayeni yaparım demişti. Epidural almadan önce hemşire 1-2 defa bakmıştı hızlı ilerlediği için zaten hemen sonrasında epidural taktılar. Hastaneye gittikten 4 saat sonrada doğumum oldu ve doğuma dair asla bir kötü anım yok. Hep olumlu düşünüp dua edin hayırlısı ve kolay olan hangisiyse o olsun diye 🙏🏻
Denizovski Deletedmom_31 Korkudan çok kasılmışsınız belli ki poponuzu gevşek tutmanız ve derin nefes alıp vermeniz lazım. Açılma, kanama gibi durumlarda o aletle bakıyorlar sürekli tekrar gerekirse kendinizi buna hazırlayın
Deletedmom_31 Hepinize çok teşekkür ederim. Şimdi biraz bunlarla ilgili videolar izleyerek kendimi hazırlamaya çalışacağım duruma :( sezaryene da karşı değilim ama elbette her zaman lazım olabilir bu tarz bir muayene, gebelikten sonrası için de önemli
ipekveatlas Pnrtrz benim doğumumda cok aksilikler gelisti ve cok zor bi doğumdu ama epidural almasaydım ölmüstüm diyorum😅 ne bel ağrım var ne baş ağrım
xxx78 Dogru soylemis doktor cunku ilk hamileligimde cok korkuyordum cati muanesinde doktorun elini itmistim acidan oylede oldu normal doguma dayanamadim ..bunun yeni evli olmakla cok ilgisi var suan olsa cok tinlamazdim😁
Snglhfs Deletedmom_31 hayır kesinlikle doğumla hiç alakası yok korkma bn bi kere başıma gldi o aletle bakılması nefret edıyorum o aletten asla elle muayeneyle kıyaslanamaz elle acısı falan yok zaten doğum başladığı zaman 2 3 cm acılmış oluyo hissetmıyosun bile sakın aldırış etme söylenenlere