Minikmucizelere kürtaj ile rahim içi oluşan gebeliği sonlandirirsiniz , dış gebelik işte rahim de olmayan gebelik demek bence doktor değiştirin şu sıralar çok duyuyorum bu uygulamayı kürtajı çocuk oyuncağı da dondurduler , ben iki kez geçirdim ikisinde de ameliyat oldum ilkinde tüpün ucunda takılı kalmış kese onu aldılar fakat tüpün içindeki parcalar büyümeye devam etti malum içine mudehale edebilecek bir teknoloji halihazırda yok ayrica iç kanama geçiriyordum o sebeple acil girmistim ameliyata ameliyattan sonra methodrexsat isimli iğne kullandım iki doz değerlerim 3 ayda sıfırlandı benim beta HCG çok yüksekti o sebeple , ikincisinde de aynı tüpte olduğu için direkt tupum alındı . Ben devlet hastanesi aciline gitmiştim bu dönemde size denilen işlemden bahsetmişti oradaki doktor kürtaj yapacağım kabul ediyor musun dedi neden dedim dış gebelik diyorsunuz dedim prosedür gereği dedi ee değerlerim dusmez ise ne yapacaksınız dedim o zaman açık ameliyat yapar nerede olduğunu buluruz tupteyse tüpünü alırız dedi . Bunu dediğinde ben ic kanama geçiriyormusum ertesi günü kendi doktorum radyolojiye gönderdi kendisi iki tane farklı cihaz ile kontrol etti ve sonunda buldu ve kanama alanına kadar . Tavsiyem lütfen panik olmayın ve gerçekten işinin ehli doktora gidin . Ben kendi doktoruma kürtaj ile laparoskopi yi aynı anda mi yapicaksiniz dediğimde ne kürtajı senin tupunde tesbit ettik dedi , rahimde de kanama alanı vardı onu söylediğimde rahim kendi kendini toparlar gereksiz mudehale olur kürtaj şu aşamada dedi . Ben tek tüp ile iki kez gebe kaldım biri kimyasal oldu , çok şükür bana tutundu şuan 33 haftalık hamileyim riskli gebelik geçiriyorum inşallah rabbim bu sefer kucağıma almayı nasip eder , seni bilgilendirmek ve umut olmak için yazdım dualarda buluşalım mi