SedanurAydnAta 34. Haftadayım.Normal doğum şuan gözüken durumum.Ben direk yeni doğum yapan arkadaşlarımla (hem sezeryan hem normal) ve benle ilgilenen 2 ebe ile konuştum sordum.Netice itibariyle en kötü 2 gece kalmaya göre eşyaları öğrendim ve dün akşam annemle hazırladık doğum çantasını.Bir orta boy valize,bebeğimin ve benim eşyalarımızdan kapı süsüne kadar her şey yerleşti çok rahat.Hepsi tek yerde olduğu için de acil çıkarsak şu çantayı unuttuk ettik olmayacak,eşim evhamlı pek.
Kendime:
-2 gecelik yarım kollu (serum vb için,doğuma hazırlanırken sancı çekerken filan)
-1 pijama takımı uzun kollu (hastaneden çıkınca gibilebilcek şekilde grili)
-1 tane sabahlık (hastanede gezinirken sancı sırasında vb giymelik polar gibi ama ince)
-1 tane lohusa takımı sabahlıklı gecelik (annemler ille bebişle bana heves etti giycez artık 😂)
-kendi yaptığım lohusa terliği ve tacı
-1 çift banyoya girince filan giymelik kaymaz terlik (sancı sırasında duşa sokuyoruz dedi ebe)
-Tek kişilik nevresim takımı (ebe hemşireler istersen getir,burda beyaz veriyorlar dedi.Bende çok hastanelerde zaman geçirdim sevmiyorum o beyazları ufunet basıyor)
-Depend L beden 1 paket hasta bezi.
-1 havlu kağıt,1 wc kağıdı
-1 el havlusu,1 banyo havlusu (ince takımım vardı yer kaplamayan onları koydum.Doğumdan sonra tekrar duşa sokuyorlarmış şampuansız sabunsuz)
-Tarak,makyaj malzemesi (rimel,allık,lipstick kullanır mıyım bilmem bulunsun.abartmanın alemi yok,oğluşumu öperken yüzüme fondöten filan süremicem)
-meryem ana otum ve derin kasesi,Yasin,çember
-1 yelek,1 şal,1 çift çetik,1 çift çorap,3 büyük anne çamaşırı
-1 emzirme sütyeni,1 emzirme atleti (yalnız doğum sonrası hemen giydirmiyorlarmış,hastaneden çıkarken filan kullanırım.o zaman lazım olurmuş)
-Kirliler için torba
-Odayı öyle deli gibi süslemicez.Kendim kapı süsü yaptım bi onu takıcam.Party house gibi döşemek saçma geliyor bana.2-3 tane de mavili balonum var onları asarız belki.Ev süslencek bizim sonra.
İkramlık da kolonya ve çikolata tutulcak gelen büyüklere filan.
Oğluma:
-1 tane 10 lu takım(kalın penye battaniyesi de var hem)
-1 tane 5li takım (hemşireye vercez ilk o giydirilcekmiş)
-Ana kucağı ve battaniye
-1 paket bez,1 paket ıslak mendil
-Ağız mendili 3-4 tane
-Pişik kremi,vücut yağı
-Örme hırka,şapka,patik takımı
-Yedek 2 tane iç zıbın (yeni kolostrum süt içince bazen bebişler kusabiliyormuş)
-İlk doğduktan 24 saat sonra yıkıyorlarmış sadece suyla, o yüzde havlusunu da koydum
Zaten hastanelerde o kadar çok kaldık ki, alıştık artık.Hastane de evimize 10dk mesafede.