Sıra banada geldi sanırım…. Başlıyorum kızlar.
Hamileliğimin en başında bende çoğu kişi gibi normal doğum bende yapabilirim kafasımdaydım çünkü herkes yapıyor bende neden yapamayım? Buraya kadar sorun yok. Ama gün geçtikçe korkularım arttı yapamayacağımı düşündüm çünkü beklenen an artık yaklaşıyordu. Bu süre zarfında çok düşündüm ve çok doğum hikayesi okudum. Ve sezaryen artık benim tek tercihimdi. Çünkü normal yapıp kötü geçirseydim sezaryen çok içimde kalacaktı biliyorum. Çevremdeki herkesten çok tepki aldım. Klasik neden sezaryen? Çok zor olacak ? Zarf zurt… Yarım insan olacaksın, ayağa kalkamayacaksın, yapma etme falan. Ama tabiki dinlemedim kimseyi çoğu kişiyle de arama mesafe koydum. Asla esirgemedim. Doğuracak olan benim. Benim kararım…
Veee artık doğum vakti gelmişti. Bir güb önceden annemler geldi. Gece beraber kaldık. Sabah 6.30 gibi evden çıktık. Doğumum 9.30 gibi gerçekleşecekti. Yollar git git bitmiyor. Çok fazla korku ve heyecan. Hastaneye geldik. İşlemler yapıldı. Odama çıktım. Önlüğümü giydim nst ye bağlandım. Kasılmalarım yüksek çıktı biraz daha beklesem belkide kendisi gelecekti bilmiyorum. Tabi ben o ana kadar eşimle gireceğim diye biliyorum doğuma. Oradakilere eşimide alacaksınız dimi dedim. Bana hayır demesin mi. O an zaten ben yıkıldım. Hep ondan cesaret almıştım çinkü beraber girecektik doğuma hayal etmiştim. Neyse ben ağlaya ağlaya gidiyorum doğuma eşim elimi tutuyor annem babam ağlıyor. Ben söyleniyorum tabi kendi kendime çıldırdım 🥲İndik ameliyathaneye. Tekim. Kendimi çok yalnız hissettim. Doktorum geldi elimi tuttu. Sakinleştirdi. Ellerini dizlerine koy kaburganı dışarı çıkık pozisyonda otur dedi ona yaslandım. Spinal iğnesi hiççççççççç ama hiçççç acıtmıyor bu arada. Serumlar daha can yakıcı. Yavaş yavaş vajinamda uyuşukluk hissettim. Ama ödüm kopuyor kesin uyuşmayacak diye. Doktorum vajinadan sondamı taktı. Oda nerdeyse hiç acımadı. Uyuşmadım diye sızlanıyorum. Doktorum tamam dedi tabi beni takmıyor bile o an çünkü uyuşmuşum 😅Dokunuş çekiştirme hissettim. Ağlıyorum o arada. Eşim yok çünkü😔Bi 10 dk sürmeden oğlun geldiiii dediler ve tiz bi ağlama sesi hep hayalini kurduğum duyamazsam diye hep korktuğum o sesi duydum 💘Yanağıma koydular o anı pek hatırlamıyorum bol bol öptüm ve çok güzelsin dedim sürekli sonra aldılar götürdüler meleğimi beni dikip odaya postaladılar 😅Yuksrı çıkınca meleğim bende önce gelmişti bile. Kucağıma verdiler öptüm doya doya💜Sonrası şöyle bol nescafe içtim ve faydasını gördüm ilk kalkış çok zor olmadı cidden. Hoşaf içtim tabi. Gazım çıktı çok şükür. Geceleri kalkış sürekli yürüdüm gerçekten aşırı fayda ediyor yürümek kesinlikle. Tek sorun yataktan kalkmak o zorluyor yalan yok. Ama yürüyün bol bol ve şekersiz kahve. Bebeğimi aldım gazını çıkardım kendim emzirdim sıkıntı olmadı bana. Üçüncü gün sabahı büyük tuvalete de çıktım. Ve sorunsuz bir süreç yaşadım. Sütüm hemen gelmedi mama takviye verdik. Şuan geliyor çok şükür. Doğum yapalı 5 güb oldu. Evdeyim geziyorum zorlamıyorum fazla kendimi. Ailem yanımda temizlik ev işleri annem yapıyor sağolsun. Ağrım vs yok. Sadece yataktan kalkmak zorluyordu oda hafifledi. Sanılanın aksine sürecim güzel geçiyor mutluyum 💜Herkese böyle güzel doğumlar nasip etsin Rabbim. Normal yada sezaryen her türlü anne oluyoruz kimseyi umursamayın. Rabbim olmayan herkese nasip etsin inşallah 💜