Deletedmom_85 Evliliğimin 1. Senesi Bağcılar devlete gittim muayene oldum pko var dediler. Eşime doktor birseyin yok demiş.( oysaki varikosel ve sperm sayısı düşükmüş sisteme öyle girmiş). Biz biraz çalışalım araba alalım falan dedik işe girdim. Bu arada hiç korunmadık gebelik olmadı. 5. Sene sonunda Süleymaniye’ye başvurdum yeniden evraklarımı hazırlayıp rapor alıp özelde deneyecektik.Eşim ilk devlette deneyelim sonra özelde yaparız dedi. Çalıştığım için biraz evrakları tamamlamam uzun sürdü. Bana Süleymaniye sadece yumurtan fazla dedi. Eşimde sperm sayısı düşüklüğü, hareketsizliklik ve varikosel cıktı. Direk hiç bir tedavi uygulanmadan tüp bebek onayı verildi. Mayısın 20sinde adet oldum ve ilaçlara başladım. 1 haziranda toplamam oldu. 3 sperm dölllenme gerçekleşti ama kalite olarak kötüydü ve geriden geliyordu. 3 haziranda transfer ettiler spermler kötü olduğu için. Çok umutsuzdum. Ama çok şükür Rabbim nasip etti ve tuttu. Suan 13 haftalığım. İnsallah Rabbim sağlıklı şekilde kucağımıza almayı nasip eder. İsteyen herkese en kısa zamanda nasip eder.