brcstc evet kasılma normal hele ki erken doğum riski olanlarda benim 15-16. haftalarimda başladı o zamanlar bile bebek küçük olmasına rağmen çok oluyordu bazen her seferinde bu sefer rahimde açıklık olmuştur diyordum şükür 28 e kadar bir açıklık görmedi sonrada zaten bebek büyüdüğü için üstten gözükmedi alttan da muayene hiç etmedi doktorun perinatologsa doğru tedaviyi zaten uygulayacaktır için rahat olsun inşaAllah sonuna kadar gidersin mümkün oldugunca kalkma yat ben yemeğimi bile aylardir yan yatarak yedim hâlâ öyle yiyorum bazen ara sıra oturuyorum oda kayınvalideme inersem lavabo harici 32-34 haftaya kadar hiç kalkmadim diyebilirim şimdi şimdi çamaşır katliyorum evi toparliyorum biraz kendi bulasigimi yıkıyorum eşim evde yoksa bazen çünkü benim sürecim çok sıkıntıliydi en ufak birşeyde bebeğim baskı yapmaya başlıyordu ve kasılmalarım artıyordu ağrılarım oluyordu piskolojik olarak çökmüştüm eşim emniyet görevlisi geceleri çalışıyor genelde o gittikten sonra tavana bakar ağlar dururdum dua eder konuşurdum ah ah değiyor işte evlat için rabbim.bizi evlatlarimizla mukafatlandirsin kucağımıza almayı sağlıkla sıhhatle nasip etsin 🤲🏻