Asellmoms Fatma0090 canım Allah yardımcın olsun bende 28 haftalik doğum yaptım kızım 4 yaşında yiyecek ekmeği var ise inan rabbim bağışlıyor umarım sana moral olurum stres yapma bol bol dua et 🤲😊
Fatma0090 Asellmoms değilmi benimde suan düşüncem o eger yiyecek ekmeği vardisa hiç bişey olmaz allahın izniyle umarım benim miniğim de güclü olup beni bırakmaz henüz doğumum olmadı inşallah biraz daha durur
Ball1903 Fatma0090 evet vajinamda baskı vardi kasilmam çok vardi 32 den sonra agri falan kalmadı rahatladim
brcstc _Sahra TeoMom asyagibi Pijamaskeliler Ball1903 Ball1903 Fattuma kızlar serklaj sonrası hangı ılacları kullanıyorsunuz kasılmalarınız ne durumda
Fattuma Fatma0090 Rabbim yardımcınız olsun 😌 çok üzgünüm,bende serklajlym,sizi ve korkularinizi cok iyi anlıyorum,sakin kalın ve bebeginizle konuşun,
Fatma0090 Fattuma cok sagol canım Allah razı olsun inşallah hepimiz vaktinde sağ sağlim kucaklarımıza almak nasip olur
Fatma0090 Sevgiiss Amin inşallah canım Allah razı olsun rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah Rabbim kimseyi darda koymasın 🤲🏻
_Sahra brcstc sabah akşam progestan , efermag magnezyum , kan hapı haftada bir proluton depot iğne kullandım canım benim kasılmalarım 16. Haftada erken başladı bazen az bazen çok fazla oluyordu kasılma için adalat nidilat kullanıyorlar ama benim doktorum istediğim halde vermedi yinede bu haftaya geldim çok şükür
Fattuma brcstc serklajdan sonra antibiyotik kullandim,ve progestan hap gunde 2 kez, kasılmalar icin magnezyum kullanıyordum, magnezyumda yan etki oldugu icin gunde 1 kez dogal maden suyu iciyorum, ağrım ve kasilmam kalmadı sayılır,
brcstc _Sahra benım doktorumda çok ağrılı bi kasılma olursa endol kullan dedi adalat falan vermedi ama sürekli kasılmam var ve korkuyorum. 23 haftaya geldim 15 de serklaj olmuştum 🤷🏻♀️
brcstc _Sahra aynı ilaçları kullanıyoruz,adalatı neden vermediğini söyledi? bende eczane den alıp kullansammı diye düşünüyordum içim rahat değil
_Sahra brcstc açıkçası doktorumun serklaj konusunda uzman olduğunu düşünmüyorum aslında çok iyi bir doktor kapısında kuyruk oluyor her gün ama serklaj için perinata gitmek gerekiyormuş her normal kadın doğum doktorunun işi değil yani ben kendim burdan öğrendim istedim adalat piyasadan kalktı dedi eskiden başka sıkıntısı olan hastalarim için çok kullandirttim ama serkaljlilara değil dedi oysaki hâlâ piyasada o yoksa nidilat verin o zaman diye bilmişlik yapamadım tabi hatta doktor değiştirmeyi düşündüm ama çevremde bulamadım arabamız yok taksiyle gidip geliyoruz taksidede uzanilmiyor haliyle hastane evime 10 dk bulduğum yerler hep uzak ve ben çok sık doktora gidiyordum benim çok sıkıntılı geçti sürecim sancısı olanlar da endol kullanıyor mesela sadece bir gece hastanede kaldığım da bir kere kullandım onuda hocam eve de verseniz sancım ağrım olursa kullansam dedim yok en fazla 3 kere verebilirim ondan diyor günde 3 kere kullananları biliyorum yani doğurmamdan dahami zararlı anliycagin ben Allah’a emanet geldim bu haftaya nasıl dogurmadim ben bile şaşırıyorum dualar ve nasip sadece bu beni buraya getiren daha bir kere dikişlerime bakmadı kontrol etmedi içim içimi yiye yiye geçti haftalar 36 hafta bitti elhamdülillah ama nasıl bitti birde bana sor kimi doktor gerek görmez vermez anlarım ama bile bile riske atıyorsa kesinlikle.degistir derim
brcstc _Sahra çokşükür az kalmış inşallah bende o haftalara gelirim hizlica.kasilmalar beni cok korkutiyor oturma ve sirt ustu yatista asiri artiyor.Benim doktorum perinatolog,kasılma olacak diyor.bizde ilaçla kontrol altında tutacağız diyor (tamamen olmamasını bekleme diyor sanırım) aşırı olduğunda kullanmam için endol verdi sadece işte.. umarim riske atmiyoruzdur
_Sahra brcstc evet kasılma normal hele ki erken doğum riski olanlarda benim 15-16. haftalarimda başladı o zamanlar bile bebek küçük olmasına rağmen çok oluyordu bazen her seferinde bu sefer rahimde açıklık olmuştur diyordum şükür 28 e kadar bir açıklık görmedi sonrada zaten bebek büyüdüğü için üstten gözükmedi alttan da muayene hiç etmedi doktorun perinatologsa doğru tedaviyi zaten uygulayacaktır için rahat olsun inşaAllah sonuna kadar gidersin mümkün oldugunca kalkma yat ben yemeğimi bile aylardir yan yatarak yedim hâlâ öyle yiyorum bazen ara sıra oturuyorum oda kayınvalideme inersem lavabo harici 32-34 haftaya kadar hiç kalkmadim diyebilirim şimdi şimdi çamaşır katliyorum evi toparliyorum biraz kendi bulasigimi yıkıyorum eşim evde yoksa bazen çünkü benim sürecim çok sıkıntıliydi en ufak birşeyde bebeğim baskı yapmaya başlıyordu ve kasılmalarım artıyordu ağrılarım oluyordu piskolojik olarak çökmüştüm eşim emniyet görevlisi geceleri çalışıyor genelde o gittikten sonra tavana bakar ağlar dururdum dua eder konuşurdum ah ah değiyor işte evlat için rabbim.bizi evlatlarimizla mukafatlandirsin kucağımıza almayı sağlıkla sıhhatle nasip etsin 🤲🏻