Feray_y Bebeğe giden damarda direnç çentik olması olayı yaşayanlar düzelen yada İstanbul’da bu konuda uzman bir doktor önerisi olanlar yazabilir mi
Gulcanozzz Feray_y bana da detaylı ultrasonda dr öyle demişti intrauterin arterlerde direnç görünüyor beslenememe erken doğum vs olabilir ilerleyen zamanlarda diye ama şimdi 39. Haftamdayım dr nasıl öyle bişey demişiz sana diyor sorun yok yani
Rikamom Feray_y Bana da detaylı ultrasonumdaki doktorum bebeğe giden sol taraftaki damarda çentik olduğunu söyledi 32. Haftaya kadar kan sulandırıcı (coraspirin yani bebe aspirini ) kullanmamı önerdi 32. Haftama kadar kullandım şuan 35 haftalığım kontrolde hiçbir sıkıntı çıkmadı çok şükür sende bi sorabilirsin kendi doktoruna kan sulandırıcı verir büyük ihtimalle
Hilal-95 Feray_y bana da dediler dernc artısı tek taraflıysa sorun olmuyor dediler bebeğim beslenıyordu zaten önden gidiyordu hatta ama cok fazla dikkat ettim beslenmeme hergün tansiyon ölctüm 39. Haftada oğlum doğdu ama bnm tansıyon fırladı doğumda tabi malesef hatta idrarımda protein kaçağı vardı her ay idrarda verdim ben bu yüzden bıde enfeksiyon vardı doğumda dil altı taktılar ve hiç ayağa kalkmadım ışıkları kapattılar yanıma kımseyi almadılar bende gidemedim karanlıkda durdum 🤣 eğer bebek kilo almasa kan sulandırıcı verıyolar normalde
Mavibalina Feray_y bizde de benzer durum oldu kan sulandırıcı iğne verdiler. Recep Has bu konuda uzman doktorlardan. Biz 3 kez gittik ve memnun kaldık. Tavsiye ederiz.
Feray_y Rikamom ben zaten coraspirin ve sabah akşam oksapar vuruluyorum ama asla düzelmiyor bebek 5 hafta geride hala
Feray_y Hilal-95 bnde de tansiyon var bakalım ne olucak hiç ümidim yok bebek normalde 27 hafta ama 22 veriyor ne olucak böle asla bilmiyorum 😔
Elif13t Feray_y benim bebegim de geride doktor riskli gebelik dedi. İnşallah birşey olmaz bebeklerimize
Kaganimm Feray_y Ben ilk bebeğimde bu durumu yaşadım maalesef benim çift taraflı çentiklenme vardı öyle aspirin iğne felanda vermediler sonra profesör vermişti zaten geç kalındı. İstanbul da tavsiye edeceğim Prof .Recep Has ve benim şuan ki doktorum Atakent Acıbadem Prof.M.Aytaç Yüksel kesinlikle alanlarında uzmanlar git bir an önce ihmal etme sakın
Hilal-95 Feray_y Kan sulandırıcı kullanıyormusun bak ben istanbulda oturuyorum gittiğim kadın cok iyiydi Aytül Çorbacıoğlu bi araştır istersen mecidiyeköyde
Mavibalina Feray_y Osmanbey metro çıkışının orada hemen. Yenikapı -Haciosman metrosu ile kolay ulaşım sağlanıyor. Biz 35+3 teyiz. Özel sağlık sigortası geçiyor. Ücreti son gittiğimizde 2 bin TL idi ama bizim üçüncü gidişimiz olduğu bu fiyat dediler sanırım 2000-2500 arası. En son geçen hafta gitmiştik. Randevu bulmak zor oluyor.
aryadamla Bende de aynı sorun vardı. Doktorum coraspin kullanmamı söyledi 33.haftada bırakıcaz dedi ilacım bitti bakalım pazartesi randevum var bebek biraz geriden geliyordu en son gittiğimde
Feray_y Kaganimm bnm de çift taraflı canım 16 haftalıkken başlamış bn kendim farkettim zaten günde bir oksapar kullanıyordum öncesinde günlük coraspirin de alıyordum ama 10 haftalıkken kanama geçirdim coraspirinden ötürü doktor kestirdi Şimdi de hem coraspirin hem sabah akşam oksapar kullanıyorum ama hala da düzelme yok bebek hala da geriden geliyor dediğin doktorları araştırıcam mutlaka
Celiktss Bana bunun için coraspin vermişti doktor. Onu kullanıyodum bi süredir. Geçen merdivenlerden düştüğümde kan tahlilleri yapıldı. Trombosit düşüklüğü çıktı. Bu sefer de coraspin çok kan sulandırır diye uyarıldım. Hematoloji randevusu alıcam bakalım ne diyecekler
Kaganimm Feray_y Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.🙏 Ben şimdiki hamileliğimde oksapar ve coraspirin kullanıyorum çok şükür bu kez sıkıntı yaşamadım 26 haftalık olduk .
Feray_y Kaganimm diğer gebeliğinizde bebeğinizi neden kaybettiniz kaç haftalıktı Acıbadem atakentte ki önerdiğiniz doktora mutlaka gidicem canım
Feray_y Kaganimm zaten ilk gebelikte çentik olayı varsa mutlaka diğer gebeliklerde de olur be erken başlarmış bu durum canım
Kaganimm Feray_y Iugr gelişme geriliği başlamış 19 haftalıkken detaylı usg de çentiklenme görüldü işte 27 haftalıkken kalbi durdu maalesef kilosu 23 hafta ile uyumluydu .. Ama normal kadın doğumcu kimse bana coraspin ve iğne başlamadı ihmal olduğunu düşünüyorum. O yüzden ben çok dr araştırdım sonrasında bir de Doç.Ali Ekiz var o da çok iyi bilgili perinatolog
Kaganimm Feray_y Çok şükür bu gebelikte yok canım,illa olacak diye bir şey yok dedi Aytaç hoca . Zaten normal hayatta benim pıhtılaşma kan sorunum yok ,ilk gebelikte oldu şimdi de iğne ile gayet yolunda her şey
Feray_y Edau9 canım bebek gidiyorum gidiyorum 2 hafta üst üstte aynı hafta veriyor ve suyu az bariz belli yani görüntüde salak doktoruma soruyorum Nasıl suyu diye iyi iyi diyor dinlen diyor biraz minyon olucak galiba diyor sallıyor ertesi gün hemen Zeynep kamil e giyin ve acı gerçekle karşılaştım ondan beri de Zeynep kamil ve diğer peritinoloji doktorum a her hafta gidiyorum takipteyim suan
Edau9 Feray_y Rabbim şifa versin inşallah canım benim inşallah sağlıkla kucağına alırsın yavrunu♥️Kaç gram şuan
Mavibalina Feray_y aynen Google’a Recep Has yazarsanız detaylı bilgiye de ulaşabilirsiniz. Sağlıkla kalın 😊