• Seker Yuklemesi

BurcuDemirGmtekin yaptrdım ama bilinenin aksine kilodan dolayı değil genetikten dolayı. Sadece 2 kilo aldığım bi gebelik gayet sağlıklıyım herşey tmm ama ailemde iki taraflı şeker var diye yaptırdık içimiz rahat etsn diye ve tabiki sonuç negatif

Bende zorunlu olup olmadığını sordum doktora açlık tokluk kanına baksınlar o şeker yüklemesi yapılan meyve suyunu içmek zorunda değilsin dedi içmeden sadece açlık tokluk yaptırcam bende

Bende yaptırmadım normalde şeker seven ve sürekli tatlı tüketen biri değilim. O şeker yüklemesini yaptırsam kusmaktan ölürdüm herhalde. Doktor şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorsan normal açlık tokluk kan şekerini ölç bi süre dedi 4-5 gün takip ettim normal çıktı. Yaptırmadım

Keşke bende açlık tokluğa baktırsaydım 😞 50gr şeker içtim açlık normal tokluk 180çıktı kendi kendine takip et diyetisyene git dedi 4gündür kendimi takip ediyorum açlık da toklukda gayet normal ve sınırın bile altında çıkıyo 😒

Benim doktorum yaptırmadı ☺

Uzun araştırmalarım sonucu yaptırmayacağım açlık tokluk kan şekerine baktırıcam bal yememi bile istemiyor doktorum o iğrenç saf şekeri vücuduma almayacağım hiç zaten midem aşırı hassas bayılır düşerim kesin

Ben kiloluyum. Hasimatom var. daha once de hamile degilken yaptirmistim igrenc bisey gercekten gereksiz. Yaptirmak istemiyorum kesinlikle. Zaten dikkatli besleniyorum. Ama gercekten yaptirmam gerek mi bilemedim ya bebisime bisey olursa diye de korkuyorum

BurcuDemirGmtekin canım bende yaptırmadım .Dr’um önermedi . Sadece tokluk şekerine baktır dedi ; kahvaltıdan 2 saat Sonra parmak ucundan kan aldır çıkan sonuç için bir rakam verdi o rakamı geçerse ara beni dedi

BurcuDemirGmtekin 2,5 sene önce tam da canan karatayın sakın yaptırmayın dediği dönemde ben de yaptırmak istemediğimi söyledim doktoruma. Kadın bana resmen tavır aldı bi sürü laf söyledi ağlattı. Anında o doktoru bıraktım. Diğer doktorum açlık tokluğa bakarız yeterli dedi. Herşey normal çıktı. Şimdi doktorlar artık ısrar edemiyor yaptır die çünkü halk bilinçlendi karatay sayesinde. Bu bebeğimde de yaptırmıycam.

Mutter16 bende yaptırmıycam inşAllah. Vücuda bi anda o kadar şeker yüklenmesi çok zararlıymış. Doktorlar bazen yanlışa yönlendirebiliyorlar maalesef.

Haticeyildiz madem ailede var test yaptırmadan da diyet uygulayabilirsin. Şekerin yüksekmiş gibi doktorundan diyet listesi isteyebilirsin. Diyette tatlı ve hamurişini yemiyorsun. ben ilk gebeliğimde öyle yaptım. Şekeri ağzıma sürmedim. Hem çok kilo almamışta oluyorsun 😉