19 hafta 2 günlük hamileyim hamileligimin ikinci 3 ayı kontrolü için Sağlık Ocağında kan vermiştim, karaciğer enzimlerimden ALT ve AST değerlerimin yükseldiğini gördüm, böyle bir durum yaşayan var mı ? Acaba bu yükselme neden kaynaklanmış olabilir, yaşayan, tecrübe eden varsa bilgi verirse çok sevinirim.

Miniciginannesi 26. Haftada biraz yüksek çıkmıştı
    Doktor bir hafta sonra yeniden kan vermemi istedi o zaman normal çıktı
    Bazı vitaminler de yükseltebiliyor

Miniciginannesi benimde öyle olmuştu yüksek çıkınca genel cerraha gittim orda ultrasonla baktılar safra kesemde taşlar çıktı ama hamile olduğum için şu an ameliyat yapamayız takip edicez dedi birde benim birden yükselmişti değerim büyük ihtimalle taş düşürmüş olabilirsin dedi doktor ilaç verdi ama ben kullanmadım şu an değerlerim normal bol bol su iç yağlı şeyler yeme

esradgn123
        Bende sürekli doktorumun verdigi demir, magnezyum ve ek vitaminleri kullanıyorum, acaba onlardan mi oldu bir süre kessem mi bilemedim beslenme düzenim aynı eskisi gibi biraz daha dikkat edeyim inşallah düşer benimde 😔

Miniciginannesi kadın doğum doktorunuza sonuçları götürün. İlaç verebilir ya da yönlendirir. Sebepsizde oluyor, vitaminlerden de oluyor ya da herhangi birşey tetikliyor. Taş olur, kullandığınız birşey olur. Ciddi bir konu mutlaka gidip görüşün haftaniz erken. Normalde daha geç haftalarda görülür. Benim 35 in sonunda de oldu covid sonrası ilaçlardan, 37+0 da doğum yaptım. Devam ederse 37+0 da yani prematürelikten çıkınca doğuma alırlar sizi. Kısacası takip gerektiren bebek için ciddi bir konu, size de kaşıntı yapabilir ilerleyen dönemde, gebelik kolestazi deniyor

Miniciginannesi benimde yüksek çıkmıştı. Doktorum tekrarını istedi bir de abdoman usg istedi karaciğer ve safhaya bakmak için. Bir sonraki tahlilde normal çıkmıştı. Usgniz temizse çok dert edilecek bi durum değil değişkenlik gösterebiliyor

Miniciginannesi aynen bende ilk dahiliyeye gitmiştim ordan genel cerraha yönlendirilmiştim öylece öğrendim.sakın ihmal etme git çünkü bana taşlar idrar kanalına durabilir sarılık geçirebilirsin dedi ilaç içemeden bol bol su iç yoksa sıkıntı demişti günde 3 lt. Su içiyorum

Dark Haklısınız ciddi bir durum bende biraz tedirgin oldum ama en kısa zamanda gideceğim inşallah, teşekkürler.