can_su bende de gebelik şekeri çıktı endokrin doktoruna gittim 3 aylık ortalamama bakıldı iyi çıktı😊diyetisyen kişiye özel veriyor öncelikle yasaklı olan meyveler üzüm kavun karpuz beyaz ekmek unla yapılan her şey paketli gıdalar bunlardan uzak durmamı istedi.Ekmek olarak tam buğday ekmeği tüketin mutlaka.Ben kahvaltıda yumurta yiyemiyorum onun yerine 3 yemek kaşığı tam buğday unu 1 yumurta ve yarım çay bardağı sütle krep yapıyorum yanına domates yeşillik salatalık 10 zeytin ve şekersiz çay içiyorum bir dilimde yağsız peynir.Ara öğünde 3 yemek kaşığı yoğurt 10 tane fındık(ya da 4 ceviz)
Öğlen yemeğinde 8 yemek kaşığı sebze yemeği 2 dilim tam buğday ekmeği salata.Ara öğünde yarım porsiyon meyve yanına mutlaka yarım bardak süt veya 3 yemek kaşığı yağsız yoğurt(yarım elma,yarım şeftali,1 nektari,çeyrek muz gibi)Akşam yemeğinde 1 kase çorba 100 gr et veya tavuk veya balık yanında salata.Akşam yatmadan kepekli grissini 2 tane her günde en az 6 bin adım attım
Ben diyette üçüncü haftadayım ilk hafta düşme olmadı ama ikinci haftada düştü insüline gerek kalmadı gebelik sonuna kadar takipte olacak doktor size de geçmiş olsun😊