EcemKr Merhaba herkese 24 +6 haftalık hamileyim . 20. Haftamda detaylı ultrasonda bebeğime tek arter tek ven tanısı konuldu. İkili tarama testlerim temiz çıkmıştı ve organ taramasında da bebekte herhangi bir sorun görülmedi. Doktorumla konuştuğumda bir sıkıntının olmadığını yalnızca ileri ki haftalarda bebeğin gelişiminde gerileme yaşanabileceğini ve düşük kiloda doğabileceğini söylemişti. Bu zamana kadar bebeğim hep bir hafta önden gidiyordu. Dün kontrolümde karın çevresinin ve bacak uzunluğunun 23 hafta ile uyumlu olduğunu gördük ve gerçekten çok üzüldüm. Benim yaşadığımı yaşayan anneler varsa hikayelerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum . Özellikle kilo aldırmak için neler yaptınız? yardımcı olursanız çok çok mutlu olurum 🙏🏼
Drymama EcemKr Selam tek arter tek ven bende de var kadin dogum doktorum ve radyoloji uzmani cok problem olan bir durum degil sık karsilasiyoruz dediler sadece ayrintili ulyrasondan somra fetal eko istwdi doktorum kalbine bakildi bir problem cikmadi sükür yan semptom gorulmuyorsa problem yok diyorlar bakalim hayirlisi size ne dedi doktor?
Drymama EcemKr Bu ara 5 6 gun geriden gelmesi olabilir gayet normal diger normal damar sayisina sahip gebeliklerde de olabiliyormus hatta normal 3 damar olur damar daralmasi yaşayanlarda daha buyuk sorun oluyormus o yuzden korkma derim ben doktorunun yonlendirmelerini dinle sadece🙏😊
Prenssannesii01 EcemKr bende aynı sıkıntı vardı perinatolağa gittim detaylı bakıldı bebekte herhangi bi sorun yok sadece düşük kilolu olur dediler ama şuan 3 hafta önde gidiyorum. 34 haftalığım
srslmky EcemKr merhaba aynı şekildeydim cok şükür bebeğim sağlıklı doğdu bizim geri kalma 30. Haftada başladı doktor tek arter in geri bırakması zaten daha önceki haftalarda ortaya çıkmaz demişti, protein ağırlıklı beslen demişti. Ben 36. Haftada doğum yaptım bebeğim 32+4 uyumluydu. Küçük doğdu ama hamd olsun hiç baska sorunu yoktu. Bence bu başımıza geldiğinde kiloya takılmak yerine beraber görülen onlarca hastalık görülmedi diye şükretmemiz gerek, ben onu anladım araştırınca, doğduktan sonra hangi teste kontrole gitsek tek arter olması önem taşıdı çünkü. 2300 gr doğan bebeğim şuan 4.500 kg 2 aylık olduk. Siz de sağlıkla kucaklayın, dilerim.
EcemKr Drymama kaç haftalık hamilesiniz ve bebek kaç kiloda acaba ? Siz de gelişim geriliği oldu mu ?
EcemKr Drymama detaylı ultrasonda herhangi bir problem çıkmadı daha doğrusu kalbi ve böbrekleri gayet iyi sorun yok dedi . 24 . Haftaya kadar hep bir hafta önden gidiyordu ama son randevumda bir hafta geriye düştü gelişimi . Sanırım düşük kilolu olacak bebeğim o yüzden korkuyorum
Drymama EcemKr Ben 26+5teyim bugün kontrole gittim 1061gr 34cm gayet normal dedi geriden gelme falan yok simdilik arti eksi 5 6gün normal diyo doktorum benim gayet pozitif şöyle söyleyeyim eger doktorunuz sizi olumlu anlamda desteklemiyorsa başka bir doktor deneyin derim sadece bir öneri cünkü olumlu düsünmek herseyden daha onemli 💜
EcemKr Drymama doktorumda normal diyor ama ben araştırıp kıyaslamaya giriyorum sanırım o yüzden üzülüyorum. Teşekkür ederim 🧡
EcemKr Prenssannesii01 ya maşallah size 💛 benimde hep bir hafta önden gidiyordu ta ki 24. Haftaya kadar artık gerileme başladı . Umarım çok düşük kiloda doğmaz 🙏🏼
Neslhnnn Prenssannesii01 canım devlette mi dusunuyorsun doğumu bende de aynı sorun var devlet daha iyi diyolar ama ben istemiyorum özel çok masraf çıkarır diyolar
EcemKr srslmky maşallah size 🧡 hayırlısı olsun . Umarım benim bebeğimde sağlıklı bir şekilde dünyaya gelir
Melike2306 srslmky siz doğum sonrası herhangi bir test yaptırdınız mı? Bize çocuk doktoru böbreklerde sorun olabilir dedi o temiz çıktı onun dışında kardiyoloji görsün dedi ona henüz gitmedik sağlıcakla büyütün bebeğinizi
srslmky Melike2306 hayır yaptırmadım ben doğum öncesi doppler usg yaptırmıştım bi sıkıntı görülmemişti, doğum sonrası kardiyolojiye gittik hem yaygın hemanjiyomları vardı cildinde yani doğum lekesi hem de tek arter olduğu için ama Cok şükür temiz çıktı. Erken doğduğu için Göz muayenesi önerdi aile hekimi ama çocuk doktorum gerek görmedi hiç
Hayattumutt Benimde 16. Haftada tek arter ve tek ven tanısı konuldu,20. Haftadayım,herhangibir sıkıntı görmediler,fetal DNA göndermiştim,12. Haftada bunu bilmeden,önümüzdeki hafta tekrar doktora gideceğim,bence haberleşelim birbirimizle…
EcemKr Hayattumutt bizde de bir sorun çıkmadı. Organları gayet iyi anomalisi yok. Yalnızca gelişiminde gerilik başladı umarım çok düşük kiloda kalmaz . Birbirimizle haberleşelim
EcemKr Hayattumutt merhaba , hamileliğiniz nasıl gidiyor ? Bebeğin gelişimi kilosu ne durumda acaba ? Merak ettim sizleri
Hayattumutt EcemKr merhaba herşey yolunda gözüküyor bebeğin gelişimiyle ilgili sıkıntı olmadığını söyledi,26 haftalık,ama dedi ki sık kontrol öneriyorum dedi,2 farklı doktora gidiyorum,15 günde bir diğer doktora sıra geliyor…gebelik şekerim çıktı sınırda,diyet verdi,takip edeceğim şekerimi…sizin nasıl herşey yolunda mı?
EcemKr Hayattumutt bizimde şuanlık bir sorun yok gelişimi bir hafta geriye düşmüştü ama toparladı yarın kontrolüm var bakalım kilosu nasıl umarım 2 kg’ı geçmiştir . Biz şuan 33 +4 üz