Eveeetttt artik hem kizce hem ben toparlandik , suan emzirdim uyuttum 2 saat falan vaktim varken az bakayim dedim… Bilmedigim bir sebepten 5 gun askidaydim zaten az eglenelim Zeynep Umay hanimla dalga gecerek…
Simdi biliyorsunuz ki ben lanetli gibi doguramiyordum. Nisan sandim degilmis su sandim degilmis , 3 4 dakikada bir sanci sandim oda degilmis yalanciymis derken 41+1 de ilhan varank eah a gittik. Cocugumun hareketleri yer kalmadigindan zaten iyice azalmis (doktor normal dedi) ben mekonyum yutar mi diye korka korka dolasiyorum falan ama bizim kizda tik yoktu. Birde asil ozeldeki doktorum direk sezeryane alacagindan , orayada gidemiyorum 2 gune bir eah secip gidiyorum acilden kontrol oluyorum falan… O gun ilhan varankta hem dogumhane + odalar musait olmadigindan hemde kizce geliste olmadigidan eve gittik yine. Kayinvalidem delirdi ne olacak gelmiyor bu ya bisi olursa sana yada bebise diye 41+3 27.08.2022 de elimi tuttu Umraniye egitim arastirmaya goturdu. Umraniye eah beni gorunce dedi bacim sen yatis. Once muayene edildim acilde sonra direk yatis verdi. Bende saniyorum ki takip etcek hastanede beni… Yatisi yaptik aradik kocam beyi , tabi ben stres oldum kayinvalidem sakinlestirmeye , guldurmeye calisiyor beni , korkumun da farkinda , biliyorum ama hersey bitiyor yolun sonundaydin zaten artik kizina kavusuyorsun got yiyecegiz artik ayak el kemirecegiz diyor ben bir yandan guluyorum bir yandan agliyorum. Beni odaya aldilar , kayinvalidem disarda , ben odada surekli ya wpden yaziyor ya ariyor… Sakinlesemedim tabii :D basladilar kan almaya idrar tahlillerine vs o sirada saaak nst baci geldi , yanimdaki kizin annesini gorunce dedim heee refakatci aliniyor dedim cocama soyle anama gelsin benim neyim eksik. Ama soyle bir durum var kizlar ben dogumhane katindayim yani ben dogurtulmak icin alinmisim servise degil :D yat yat yat bunalmisim zaten kayinvalidem geldi dedim burda millet ikiniyo ikiniyo aglama sesleri geliyor normal servis degil bana napcaklar falan kayinvalidem guluyor haydaaa diyip dalga geciyor biz baya egleniyoruz. Sonra doktorlar kontrole geldi , daha 2 saat falan anca olmustur yatali ilacli bir (benim deyimimle) halati icime yerlestirip gittiler :D dedim aha basladik. Bende bir heyecan kocam gorumcem kayinbabam disarda toplasmis kayinvalidem yanimda hepimizde heyecan biz saniyoruz ki aksama dogurcam ben , kocam puseti valizi vs getirmis bize verdi , bu surecte doktorlar bana sadece su icirdi , yemek yok serum dayiyorlar su da sadece 1 2 yudum doyumluk degilde agzin kuru kalmasin yazik niyetine :D aksam saat 11 oldu acilma daha 1 cm. Bu arada dogum her an baslayabilir oldugundan bisi yiyip icemiyorum sadece serum… Ben riskli oldugumdan ameliyata da alinabilirdim bu ihtimal de vardi digerlerinide sadece siviyla (corba ,meyve suyu vs) besliyorlardi zaten… Neyse ben yatmaktan sıkılınca tuvalete falan kalkiyordum kiziyorlardi nst bir anda gidince :D tabi kiyamayip tamam hadi kalk falanda diyorlardi. Hepsi cok iyiler ama asirida disiplinliler. Sonra nst baglamaya gelene kadar yuruyordum odada. Arada sanci vurmaya basladi tam uyuycam giriyor bir kramp gittikce sure + aci artiyordu ama gece 3 4 gibi aciklik 3 cm i buldugunda sancilarim kesildi. Aniden. Herkes sok. Ben bile. O ara bi uyudum. Surekli kontrole geliyorlar baktilar acilma devam etmiyor dediler kalk bacim sen :D tabi benim canima minnet , ilik dus yuruyus plates topu falan derken sancilar geri geldi. Ama sabah 8 de hala 3,5 4 cm di. Benim stajyer ebelefim basladi bak soyle yap boyle yap. Sanci gelince belime masaj yaptilar falan. Ben de basladim aglamaya her sanci sirasinda ben yapamam kesin beni diye , sanci bitince kendimi gazliyorum geri yaparim ederim kizima sarilcam edicem (aci esigim dusuk napiyim… Oyle boyle derken acilma buldu 6 cm ama cocugun kafa oturmadi :D tekrar kaldirdilar beni plateste ziplatiyorlar ben oturamiyorum aciyo cisim var diyorum doktorlar tuvaletin yok doguruyorsun diyip guluyorlar , bende dogurmuyorum ya sicicam falan diyorum , guluyoruz. Ben yapamayacagim dedikce hastane personelinden uzman doktora herkes bana sen yaparsin diyor. 26. Saat biterken eveeet dogumhane ye gecelim sanci odasina gerek kalmadi dedi doktorlarim. Akillarda tek soru ben nasil gidicem , gittim valla yuruye yuruye ciktim catala. Ama ac susuz uykusuzum takatim bitmek uzere baslattilar imin anacim ikin. Dedigim gibi ben riskliydim bu yuzden birsey yedirmediler riski olmayip suni alanlar yine yiyordu corba morba. İkin diyorlar ikiniyorum diyorlar ha gayret , gayret ediyorum… Basta kesi atmayan doktorum , bakti ben ikinamiyorum tam cocuk kaliyo icerde , atti kesi dediki son olsun Şeydacım… Bende dedim he he ölüyorum burda , uzayli olsa dogmustu falan. Sonra ha gayret diyorlar ama benim takatim kalmadi sey diyorum acim ben susuzum uykum var , susuzum kelimesinde suyla dudaklarimi falan siliyorlar o kadar… Ben diyorum yetmez , zaten kan ter icinde kaldim :D ha gayret derken baktilar yapamiyorum karnimdan destek attilar , hic hissetmedim onu alttaki acidan dolayi. Ben bir yandan karnimi iten uzmanlara sey diyorum , acim ben cok acim falan doktor diyor hadi cikar kizini ye biseyler falan… Ben yapamayica tum guc bastirdilar ikin son kez dediler ben ikinmayla basladim ama son dakika tarzan gibi aaaaaa diye bir ciglik geldi cocuk cikti ama yanlis ikinmadan dolayi yirtildim da :( sonra kordonu kesip makaslayip ustume koydular kizimi ben o an doktorlarima bunu ben mi cikardim ya diyorum agliyorum , cocugum evladim kucagima gelir gelmez sustu zaten anasinin kizi olacagi belli… Sonra dayadilar direk mememe bizimki lopscuk diye vakumladi ama canim bir acidi… Aldilar giydiriyorlar ediyorlar ben surekli dogum saati kac boyu kac kilosu kac diyorum… Ozeldeki doktorun citir ciroz dedigi bebe 3565 gr dogdu boyuda 51.5 cm… Dedim bu nasil iceri sigdi geri sokmaya calissak sigmaz vs. Oyle boyle derken ben 2 3 saate yakin dogum sonrasi catalda bekledim dikisler dikkatli ve estetik atildi doktorum tarafindan. Neyse dikiste bitti , odaya gidicez , yolda 3 kez bayildim. En son odada bayilinca bas hekim basimda noluyo kizim sana dedi , bende bilmiyorum dedim ama cok kan kaybetmisim aclik susuzluk uykusuzlukta ustune gelince benim yemek yeme hayalleri uctu gitti… Serumla beslendim… Surekli ayilip bayilmali 24 saatlik yogun bakim sonrasi servise indim. Ama dikislerimin her an genel anestezi verilip acilip tekrar dikilme ihtimali vardi. Buda istemsizce beni korkutuyordu. Derken yemek yeme izni geldi… Sadece siviydi ama olsun… 1 hafta kaldik hastanede benim kan degerlerim yuzunden. Toplam tek gunde 2 kirmizi 2 beyaz kan nakli rekorum var , sonunda ciktik eve geldik bebis bebis kokuyor evimiz sonunda… Normal dogumla ilgili merak ettiklerinizi sorun ama benim aci esigim cok cok dusuk , bunu dusunerek sorun lutfen. Dogumdab sonra yukseldi gerci bu bir gercek ama olsun…