Papatya_5 İlk ikisi bence gayet gerekli. Kışı minik bir bebekle geçirecekseniz puset örtüsü gayet sıcak tutan ve derli toplu suran bir şey bana göre. Millet müslin yeterli falan diye yorum yapmış ama o yaz ayları için geçerli. Bunun rüzgarı var soğuğu var. Ben çocuğu kat kat battaniyelere sarmaktansa mis gibi duck kumaş örtüyle korumayı tercih ettim tüm kış açıkçası. Minder olayını bilemem. Bizim pusetimizdeki yenidoğan minderi bildiğin iki büklüm yaptı bebeyi. Bana göre minderde gerekliydi. Altı doldurmak ve çocuğumun konforu açısından. Yani minder tamamen pusetinizin kendi minderinin yeterli olup olmamasıyla alakalı. Ona göre düşünüp karar verebilirsiniz.
Emzirme yastığına gelince bence oda gayet emzirmeyi kolaylaştıran üretilmiş en güzel konforlardan biri. Elin kolun yorulmuyor. Öyle yastık mastık aramana gerek yok. Zaten direk kavrıyor senin bedeninide çocuğunuda. Gereksiz diyenler yastık kullanmış olabilir ama bence farklı bir yastık ve minder aynı rahatlığı sağlamıyor yani en azından benim için öyle oldu. Hem büyüdükçe koy içine çocuğu oturduğunda düşecek kafasını vuracak derdi olmuyor. Bebe yatmaz denen oturma minderlerini bilirsiniz. Onun işlevini görebiliyor yerine göre ileriki aylarda.
Düz kafa yastığını aldım çünkü bildiğiniz kızımın kafası yamuk büyüdü hanımefendi hep bir tarafa yattığı için😁 aldım lakiin kullanamadım çok, işe yarar sandım ama kızım rahat edemedi bence. O yüzden onun hakkında pek bir şey diyemeyeceğim.
Sağlıkla doğsun bebiş 🥰 👶🏻