susamsmom Kızlar, aranızda panik atağı ve anksiyetesi olanlar bununla nasıl başa çıkıyorsunuz, neler yapıyorsunuz, ilaç kullanıyor musunuz ve kaç haftalıksınız ? 🥺🥰
Efkarli-Barbie susamsmom lisenin ilk dönemlerinde çokça anksiyete nöbetleri geçirdim ilaç kullanmadım. Stresli ve gergin dönemlerimde ara ara yokluyorlar ama 😬 şuan 6+1 im inşallah gebelikte bu kafalara yeniden girmem 🤲
Dilossh susamsmom 27 haftalığım anksiyetem var açıkçası boş kaldığımda kaygılarım beynimi ele geçiriyor bir işle mesgul olmaya çalısıyorum yoksa çok zor🤷🏻♀️
susamsmom Efkarli-Barbie İnşallah canım 🙏🏼 Bende de liseden beri var. Uzun süre ilaç kullandım. Hamileliği öğrenince bıraktım mecburen. 12.haftama kadar gayet iyiydim. Sonra birden başladı ve bırakmıyor beni 🥹
Meliyyke Efkarli-Barbie olumsuz konuşmak istemem ama bu tür geçmişi olan insanların gebelikte çok büyük yüzdelerle tekrar ediyor anksiyete. Bilimsel olarak da böyle söyleniyor. Ben de lisede ne yaşıyorsam şuan gebelikte hepsi nüksetti.
bejanne00 Olumlama yapıyorum ben. Bana kaygı ve endişe veren düşlerden kurtuluyorum. Mutlu ve huzurlu yaşamanın çok güzel olduğunu biliyorum. Hayatıma güzellikleri çekiyorum evet evet kabul ediyorum felan diyorum
susamsmom bejanne00 Ben de deniyorum onları. Bazen iyi hissediyorum. Ama bazen de birden bir giriyor kötü bir şey düşünmesem bile oluyor ve çok çarpıntım oluyor. Çarpıntım olunca da daha çok korkuyorum ve uzun sürüyor 🥹
bejanne00 susamsmom kendini iyi hissedecek şeyler yapman gerek çünkü ister istemez akla geliyor. Mesela ben normalde çalışıyorum haftaiçi kafam dağılıyor. Haftasonu da dışarı çıkmaya çalışıyorum çıkamasam bütün çiçeklerimi alıp saksılardan boşaltıyorum toprağını felan havalandırıyorum 😅 müzik açıyorum hareketli o moda girmemeye çalışıyorum kuzum
Merve1504 susamsmom 35 haftalığım hamileliğim boyunca anksiyeteden öyle bir çektim ki ilaç kullanmak istediğimi söylediğim halde eşim de izin vermedi ve stres yaptım bebeğimi mutlaka etkilemiştir eminim ama bu benim sorunum değil sonuçta anksiyetesi olan anlar bu durumu. Hastanelerden korkan biriyim ne zaman hastaneye gitsem küçüklüğümden beri tansiyonlarım fırlıyor çarpıntım oluyor yenemedim olmadı olmuyor. Kabullendim artık ya bu yolda ölürüm yada bu yoldan sağlam bir şekilde çocuğumu kucağıma alıp çıkarım. Doğum korkusunu neler yaşadığını anksiyetesi olmayan asla ama asla anlayamaz. Keşke bu illet bizde olmasaydı keşke bu kadar panik durumuna getirmeseydi.
susamsmom bejanne00 Evet canım ben de çalışıyorum ama işteyken de olabiliyor. Galiba benimki biraz daha ağır. Sen kaç haftalık hamilesin ? 🥰
Gorkim susamsmom her akşam 15dk meditasyon yapın klasik müzik dinleyin çarpıntınız başlayınca başka şeyle meşgul olun birilerine telefon edin
susamsmom Dilossh Ah benim de öyle canım resmen ele geçiriyor ben de senin gibi meşgul olmay çalışıyorum sürekli 🙏🏼🥰
Yesim48 Ahh 19+3 gebelik haftam bende iki haftadan beri panik atak çarpıntılarla bogusuyorum sürekli kalp atışımi takip ediyorum kardiyolojiye bile gttm kalple ilgili bı sorun yok anksiyete diyor psikiyatriye gidip ilaca baslamami söyledi dahiliye uzmanı pasiflora şurup önerdi Çarşamba kadın doğum doktorumda randevum var oda onay verirse mecbur ilaca başlayacağım bu halde nasi dogum yapicam bilmiyorum evde yalnız kalamiyorum nefes açlığı çarpıntı korku bitirdi beni
Serap-Yigit Yesim48 pasiflora hamilelikte kullanılmaz sanırım çünkü doktor bana emzirirken verdi ama emzirmeyi kesmemi istedi. Hem pasiflora hem cipralex verdi. Bir ara da prozac. Prozac günde 2 kullandım 6 sene.
susamsmom Yesim48 Aynen canım aynı sıkıntılar bende de var. Kalbim her gün düzenli olarak çarpıyor bu daha da tetikliyor atakları. Ben psikoloğa gittim Passiflora şurup verdi her gün 2 kez içebilirsin hiçbir zararı yok dedi tamamen bitkisel olduğu için. Kadın doğum doktorum da onayladı. Ama ben de bir işe yaramadı maalesef. Hapı bir tık daha iyi gibi ama o da kısa süreli sakinleşme yapıyor o kadar.
Serap-Yigit Haftadayım bu zamana kadar iyi kötü idare ettim ama artık edemiyorum çarşamba gününe randevu aldım psikoloğa gideceğim inşallah. Artık çarpıntıdan nefes alamıyorum. Bunalıyorum nefes alamıyorum. Sürekli bir korku hali var. Sanki kötü bir şey olacakmış gibi içim kıpır kıpır. İlaç da kullanamıyoruz. Terapi bakalım işe yarayacak mı. Daha önce psikoloğum nefes alarak atak halini geçirmeyi öğretmişti. Balkona ya da cama çıkarak. Nefes terapisi yapmayı. Ama aylardır onu Bİle yapmadım. Şifa bulalım hepimiz inşallah
susamsmom Serap-Yigit İnşallah canım. Benim doktorum da ilaç vermedi bana ama bazı doktorlar veriyor. Böyle olmanın daha zararlı olduğunu söyleyip verebiliyorlar. Ben de TMS tedavisi duydum. Hamilelerde uygulanabiliyor hiçbir zararı yokmuş ona başlamayı düşünüyorum ama kararsızım şu anda.
susamsmom benimmdunyamm Ben de maalesef. Ele geçiriyor resmen ne yapacağız böyle yaa çok üzülüyorum 🥺
susamsmom Serap-Yigit Passiflora hamilelikte kullanılıyor canım. Tamamen bitkisel olduğu için bir sakıncası yok. Sen hamileyken mi kullandın diğer ilaçları ?