Ben yurtdışında yaşıyorum ve burda herşeyin doğalını daha cok önemsiyorlar ☺️ Doğumda sadece normal doğum ve düşükde ilac ile tercih ediliyor genellikle ama size kalmış tabiki..
Bana doktorum eğer kürtaj olursan enfeksiyon riskinden 5-6 ay korunmamızı söyledi yani tekrar bebek düşünüyorsam diye. Eğer ilac ile yaparsan kesin 2 aya kalmaz hamile kalırsın ve daha sağlıklı demişdi. Ben 11. Haftamda bebeğimin 9. Haftama kadar geliştiğini ve kalbinin durduğunu öğrenmişdim. İlac ile düşük yaptım, orda nasıl oluyor bilmiyorum ama bende şöyleydi:
İlk ilacı (bıraz büyükdü) doktorun önünde ictim ve bana 2 gün sonra diğerlerini icmemi söyledi. 2 gün icinde birşey olmadı bu arada kanama vs, 2 gün sonra sabah öğlen akşam mıydı tam hatırlamıyorum 4 saat arayla sanırım ilacları ictim ve hemen arkasından hic beklemeden ağır dozlu ağrı kesici ictim doktorumun önerdiği gibi. 2 saat sonra (ilk haptan sonra) adet kanaması gibi kanamam başladı başda şiddetliydi hemen 2-3 ped değiştirmem lazımdı ama sonra bıraz normale döndü. Ben annemde kaldım o gün bu arada imkanınız varsa sizde öyle yapın (düşünüyorsanız ilacla)
Her ictikden sonra ağrı kesici ictiğimden ben hic ağrı hisetmedim baya baya hafifdi hani adet okucskmışsınjz hissi olur hafif ağrı olur ya öyle, ama her ilacın arkasından icmeniz lazım yoksa şidettli ağrınız olabilir.
1 hafta gibi kanamam oldu ama baya azar azar gelmeye başlamışdı. Sizin boş gebelik olduğundan daha kolay atlatırsınız diye düşünüyorum cünki benim elime malesef et parcaları gelmişdi asla unutamıyorum😢
Sonra zaten kontrolde bakıyorlar parca kalmışmı diye bende böyleydi.. gecmiş olsun tekrarı olmaz inşAllah, Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın, yeri tez zamanda dolar inşAllah canım..
Ben gercekten doktorun dediği gibi 2 adet gördükden sonra hamile kaldım bu arada 🥰 ve öok şükür şuan herşey yolunda