• Gebelik
  • Hamileyken psikolojinizde neler değişti?

nevzatbaskomser bende aynen öyle bugüne kadar görmezden geldiğim şeyleri şimdi düşünüp kuruyorum kinleniyorum konuşmuyorum hiç biriyle nefret etmeye başladım o derece

balkizinbebegii normalde zaten yeterince gergin biri olarak şuan canımı sıkan herkesle her an kavgaya girme modundayım.. Hamileliğini İlk öğrendiğimden bu yana sürekli bir şeyleri kafama takıp ağlıyorum (. Son zamanlar da çatlaklar ve sarkmalar olacak diye sürekli ağlıyorum çirkin olucam artık eşim beni sevmeyecek bla bla gibi(( o her ne kadar önemli değil dese de ben inanmıyorum sonuçta artık gözüne güzel gelmeyeceğim ve böyle olunca bu sefer çocuğu da bir türlü kabullenemiyorum

Bende 36 haftalık gebeyim sinirli gergin birturlu işler btmiyor diye biraz önce ağladım hatta kilomdan dolayı kıyafetler yakışmıyor gbi geliyo aşırı stresliyim😶😶😶

Melikekader1 :) hııı evet ilk doğumumda 10 gün zorla kaldı sonra benden. U kadar dedi gitti :) o 10 günde hergün ayrı bişi yemek bile yapmadı :) bu doğumumda da gelmesini istemiyorum zaten

balkizinbebegii hastalık hastalarına gülen ben en ufak seyde ödüm kopuyor bu acaba kötüye mi işaret diye sürekli bir sey olcak korkusu yasıyorum

Bu herkesten nefret etmek tek bende değilmiş çok sevindim. Arkadaşlarım boş geliyor hele bekar olanlar veya çocuk istemeyenler. Salak salak konuşamalar. He bi tanesi var allahım her şeyi o kadar olay yaratır ki. 3 günde bir bana yazıyor “kanki çok kötü şeyler oldu kocamla kavga ettik ama sana söylemedim stres olma diye ama merak etme şimdi iyiyim.” Ulan 3 gündür söylemediysen söyleme napayım yani 3 yılı aşkın evliliği 3 yıldır aynı dertleri dinliyorum yok çok para harcıyor yok alkol kullanıyor yok bana yardım etmiyor boşanıcaz amaan gep aynı terane. Benim kafam tutmuyor zaten başım dönüyor günün 8 saati onun kocasını dinleyemem boşansın bu kadar dertliyse. Erkekler şöyle böyle hayır değil ben kıcamdan memnunum. Yine olsa yine onla evlenirim. Kendi hayatı kötü olan insanlarım bu kötülükkeri çevrelerine yaymalarına katlanamıyorum artık. Ben evli mutlu inşallah çocuklu kadınım. Eskiden çok iyi anlaşsakta artık dertleri o kadar komik geliyor ki. İtici buluyorum resmen bu mu yani insanlar nelerle uğraşıyor diye

balkizinbebegii ben çok çirkinleştim. Saçlarım sarıydı simsiyah dibi çıktı iğrenç oldu saçımın yarısı siyah yarısı sapsarı. Yüzüme 8.ayda hamilelik lekesi düştü iğrenç iyice karardı bembeyaz yüzüm. Göğüslerim bikini bölgem ve koltuk altım kararması yetmiyor gibi bi de boynum karardı kir gibi duruyor. Ya kimse de duymamıştım tüm vücudumu et beni sardı benim. Her yerim de minik minik et benleri çıktı. Hele boynumu hiç görmeyin kararmalar benler. Çatlamadım çatlamadım son aya girdim puffff diye ne göbeğim kaldı çatlamadık ne simitlerim ne bacaklarım. Hele bacaklarıma inanamazsın aşağı taraflara karar bile indi çatlak. Ve asla çok kilo almadım. Şaşırdığım şey 5. Ve6. Ayda çok kilo aldım hiç çatlamadım 2-3 aydır kilo almıyorum aynı kilodayım ama şimdi çatladım. Yatıp kalkamıyorum kendime bakamıyorum. Erken doğum riskim var diye ağdaya gidemiyorum jiletle tamamen temiz alamıyorum kıllarımı. Kendime bakamıyorum. Burnum dudaklarım o kadar büyüdü üstüne şimdi yüzümde şişti. Kızlar bazen ağlıyorum oturup yemin ederim bir insan çirkinleşir çirkinleşir de bu kadar mı çirkinleşir. Psikolojim çok bozuk aşırı bozuk. Bu son aya kadar yine ufak ufak makyaj saç yapmaya çalışıyordum tırnak yaptırıyordum kendime gidip. Şimdi her an doğurabilirim diye tırnakları çıkarttırdım sıcaklardan makyaj filan hiç yapamıyorum saçımı bir tel Bile vücuduma değmeyecek şekilde topluyorum. Aynaya bakınca kendimi o kadar mutsuz hissediyorum ki

Benimennembirmelek hayla değil hala. Evlenmeden öncede kadındın hamile kalmadan önce de kadındın hamilesin evlendin şuan da kadınsın. Yanlış anlama şu “kız” olayını literatürden kaldırmamız lazım artık kendimize yazık ediyoruz kendimize saygımız varsa bunları aşalım. Kimsenin bizi sınıflandırmasına müsaade etmeyelim. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

balkizinbebegii ben depresyona giriyordum sürekli birsey yapmak istemiyordum çok alıngan ve gergindim cabuk sinirleniyordum çoğunlukla kış gebeliğiydi sanırım onun etkisiydi

catmomm canım hiç öyle düşünme bence doğum sonrası sendroma girip bebeğinle bağ kurmakta zorlanabilirsin kilo dediğin nedir ki erir gider ama o ilk zamanlar kuramadığın bağ için hep üzülürsün. Benimde fazla 10 kilom var veremiyorum aksine almaya devam ediyorum benimde canım sıkılıyor illaki sıkılır ama geçici olduğunu unutmamak lazım. Her şey gönlünce olsun 🌸

Ozge, bu tartışmanın sabitlenmesini kaldırdı.

Mihrisah20200 benimde öyle . 32 haftalığım işe gidiyorum herkesten nefret etmiş haldeyim çarçabuk 35-36 ları görüp izne ayrılmak istiyorum . Bütün gün evimi eşimi özlüyorum . Bebeğimin hareketlerini yatarak izlemek istiyorum . Çevremde kimseye tahammülüm yok . Nedense eşime düşkünlüğüm arttı

Cansu1- yaa yapmayın böyle.. bunların hepsi geçici sonuçta hamileliğin getirdiği bişey. Ve yaşadığınız his tamamen psikolojik. Bence bu kadar üzülmek yerine bebeğinizle ilgilenin o sizin her duygunuzu her şeyinizi hissediyor bunu düşünün. Onu da kendinizi de üzmeyin bunların hepsi doğumdan sonra düzelir inşallah ❤️