Mzeynepp iki çocugumunda aldırdım.ilk çocugum lösemi olmuştu kordon kanını saklatmış olsaydık tedavi olabilme şansı olcaktı. Ondan sonra kardeşinin kordon kanını aldırdık uyması bizde kendi için saklattık artık.

Her yıl yüz dolar saklatma bedeli biz saklatmaya başlayalı on yıl oldu o dönemde iki banka vardı fiyatlar yüksekti şimdi ozamana nazaran daha uygun fiyatlar. Dolar üzerinden zaten fiyatlar

Nerede bu kordon bankası türkiyede oldugundan hanerm yoktu

Duyduy ben aldırdıgı da Antalya da baby life vardı daha sonra İzmir Ege üniversitesi kordon kanı bankasında şuanda

Çok uzun zamandır var Türkiye de

Bende suan yurtdisindayim burda arastiricam antalyada babylife i duydum bende

Momtobe Bende Fransadayım burda da bir kızım oldu kordon kanını aldırcam dedim.malesef burda kendiniz aldıramıyonuz anca bagış için aldırabilirsiniz dediler bende bagışladım. Şuanki hamileligimde dedik yeniden bagışcı olcaz şimdide kanun degişmiş bagışcı olarakta olmuyomuş artık. Sinir bozucu bi durum.

Sehrialya benim alfığım broşürde de atibank diye bi banla var. İstanbul izmir ve ankarada şubeleti var. Hepsini araştıracağım tabi

Sehrialya prki bi sınırı varmı yani şu kadar yıl ödemeden sonra bitiyor gibi. Ypksa devamlı mı ödeniyor

Evet bende araştırmıştım aslında çok güzel bir şey. Bizde düşündük eşimle

Mzeynepp kordon kanı saklandıgı sürece alıyolar her yıl ama bize banka busene iki yıl daha saklıcaz geçersiz ondan sonra dedi bize ilk önce hücreler nezamana kadar canlı kalır şuan bilmiyoruz ama ilk saklanan 15 yıldır saklanıyo hala hücreler canlı demişlerdi.

2 yıl sonra
                  Mzeynepp Ben de bu konuyu çok araştırdım ancak dünyada 150 bin kan saklandıysa bunun yalnızca iki tanesi tam uyum göstererek kullanılmış.Çünkü yine öncelik lösemide falan saklanan kordon kanından ziyade taze uyumlu ilik,yakın çevre ve kardeşmiş. Zaten bu şekilse bitseydi bu hastalıklar kalmazdı diye düşünüyorum🙄 Sadece yeni bir pazar olabilir.. İyi araştırmak lazım