Selamlar herkese,gebelik diabeti olup hiç kaçamak yapmayan var mı ya çok merak ediyorum.bir sürü şey istiyor canım hepsi de yasakkk ❌ bir de tam olarak bilmiyorum şekerimizin yükselmesinin bebeğimize zararı nedir❓ ondan dolayı da korkuyorum
    Gizce bende hiç yapmıyorum o riski göze alamam
    Gizce bu konu benim alanım 😅
    Gebelik şekeri bebeğe zararlı olabiliyor. Karın bölgesi normalinden daha ileride gelişiyor. Bebeğin pankreasını yoruyor. Fazla insülin salgılanmasınlar neden oluyor.
    Kaçamak ben de yaptım.
    Sırf bu yüzden suni sancıyla doğumu başlattılar. Sancılar etki etmedi bana. Şekerim de düzeldi. Bu arada insülin kullandım. Bugün hastaneden eve geldim bebişin kendiliğinden gelmesini bekliyorum 😂
      Doktoruma da söyledim kaçamak yaptığımı. Güldü geçti vallahi. Diyetle düzelebiliyor ya da insülin. Benim kaçamaklarım daha çok dondurmayla oldu. Öyle ağır şeyler yemedim. Stres de çıkartıyor şekeri haberiniz olsun.
      [bilinmeyen] yok maalesef eve geldim yatıyorum 😂😂😂
      Evde ölçüm yapıyor musunuz? Eğer evde ölçüm yapıyorsanız kaçamağınızı gün içinde yapın. Mesela öğle yemeğinde 100-120 arasında çıktı değeriniz. O zaman canınız ne isterse yiyin ama sonra 1 saat yürüyün bol su için. Yani şekeri eritin. Benim diyetisyenim böyle yap ama öğlen yap dedi.
        Bende de var gebelik şekeri maalesef ilk 3 hafta diyetle destekledik ama yavaş yavaş artmaya başlayınca insülin e başladık 3 gündür gözümün önünde neler dönüyor varyaaaa ama bebiiş için sabretmeye çalışıyorum
          [bilinmeyen] yok canım ya suni sancıyı şekerim var diye verdiler. Bir an önce bebek doğsun da risk faktörleri aradan çıksın diye ama beni etkilemedi. Evimle hastane arası çok yakın diye eve geldim.
          Gizce
          Ben 32ye kadar cok diyet yaptim. Sonra saldim walla napim yaa canim hersey istiyor eziyet oldu diyet yapmak.
          Gizce bende tip2 diyabet var. yaptığım en büyük kaçamak on bel gine yada ayda bir bir çatal pirinç pilavı veya bir iki çubuk kızarmış patates şuana kadar. 26. haftadayız oğlumla. canım istemiyor mu istiyor. ama insülin başlamak istemiyorum çünkü insülin açlık durumunu biraz daha arttırıyor nasılsa dozu arttırırım diye anneye bir özgüven veriyor ve kaçamakları arttırmaya neden oluyor benim düşünceme göre. insan nefsi işte herşeyi çekiyor maalesef😌
            [bilinmeyen] yaa sorma ben de 24.haftaya kadar 5 kilo aldım herkes dedi ki sen de olmaz şeker falan diye gel gelelim sonuç diyabet.dediğin gibi çok sıkıldım diyetten🙈
            dilanbartos bir kez nutella yedim o da öğlen bana da diyetisyen sütle birlikte ye dedi.evde ölçüyorum canım bir tek sabah tokluk 130 çıkıyor açlık 83. Öğlen ve akşm 95-100 arası çıkıyor
            [bilinmeyen] benim de yarın 🙈🤗
            [bilinmeyen] senin nasıl canım
            Gizce tabiki ben :( ama bende gebelik sekeri deilde bnm sekerim var :( diyet yapıorum bnde 4. Aydan beri cok sıkıldım ve artık kaçamak yapıorum doktorumada soledim eh arada olur dedi 😊
              [bilinmeyen] aynen öyle zaten istedikleri o birazcık relax olmamız lazım sanırım 🙈
              GokceGenc hepimize geçmiş olsun canım zaten diyet öyle bir şey ki mutfaktan çıkamıyorum sürekli yemkten de sıkıldım 🙈🤗
                Gizce sorma cnm valla ole agır kaçamaklr yapmıorum buarada 😊 cikolata ve dondurma kaçamağı yapıorum ben 😊 ahhh ahhh oysaki neler istio canım cok zor gerçekten hamile olupta diyet yapmak :(