tecrubesizanneadayi12 Ruveyda_baskapan sağlıcakla kucağına al bebişim bende normal doğumdan çok korkuyorum fakat eşim sezeryan yanlısı değil normal doğum yap daha sağlıklı olur diyor🥴
Ays_cskn Ruveyda_baskapan Tesekkur ederim canim ilk bebegim normalden sezeryana donulmustu tam bir bilgim yok bu surec konusunda
mrs-nobody Seymona1 vala bebiş bi yere kadar nasıl gelmek istediğine karar verebilir onun da hakim olamayacagı bazı zorunlu durumlarda sezeryana alınabiliyoruz.. mesela vajinal siğiller mesela rahimdeki miyomlar yada kistler.. bunların varlığında da bebek “hayıııırrr ben normal doğucam bana ne bana neeeeğ” deme lüksüne sahip değil anlatabiliyor muyum? dediğiniz kadar okuyup arastırdıysanız normal doğumu azıcık da bi sezeryanı arastırın derim.. kimsenin sezeryan kesikleri de bi “mariana çukuru” değil 😏😏
aleynakpnrr benguuusk ben de öyle. Bugün muayene oldum gelişimi 40 hafta dedi ama ben daha 37+3. Normal istiyorum napicam bilmiyorum
Cemre121 Aynen bende normal doğum istiyordum ama bugün ayrıntılı ultrasonda miyom varmış yeni öğrendim, gözüm aydın, sonuçta ikisinden de korkuyordum kendi kendine netleşmiş oldu, herkesin tercihi kendine kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok
Padfoot Ruveyda_baskapan ahshdhd yalan yok bazen benim de elimi sokup çıkartasım geliyor 🤭 pazartesiye kadar bekliycem olmadı suni beybi
Ruveyda_baskapan Padfoot oldukça sıklıkla kontrole git ama bebiş büyüyor malum fazla içerde tutmakta gerekmez annesi
tecrubesizanneadayi12 Ruveyda_baskapan evet ya birde geçmiş karşıma iki ıkıncam çocuk çıkıcak diyor senin için konuşması kolay sancı bağlasalar bir dakika duramazsın dedim
Lodrel kizannesiyimm tabi ki de herkes istediğini yapmakta özgür. Ancak olaya bebek açısından da bakabilmek lazım. Ben hiç kendi açımdan düşünmedim doğum işini. Mesela doktorlar daha doğum başlamadan kafalarına göre bir tarih veriyorlar. E bu çocuk doğum için hazır mı? Önemi yok kilosu bilmemne olmuş yeter deniyor. Peki ya bağışıklık sistemi? Doğarken anneden aldığı yararlı bakteriler? Sezaryen ile doğan bebek bunlara sahip olabiliyor mu? Sezaryen acil müdahaledir. Bu yüzden belli bir kesim buna kesinlikle karşı. Başka çare yoksa çatı darlığı veya acil durum olduysa zaten kimse kalkıp ay niye sezaryen oldun demez. Kimse de sen sezaryenle doğurdun anne olamamışsın demez kimseye. Annelik çocuk doğduktan sonra başlıyor zaten. Herkes evladını sever korumak için canını dişine takar. Ama işte sen kalkıp ben normal doğurma şansım varken sezaryen istiyorum dersen bilen biri düşünür bu kişi acaba çocuğu için normal doğumun faydalarından haberdar mı diye. Kelebek misali. Kozasını senin yırtıp çıkardığın kelebekle, zamanı gelince kendi çabasıyla o kozadan çıkan kelebek bir olur mu?
Dark Lodrel acil durumda sezeryan olanın bebeği gayet sağlıklı buyuyorken kendi isteğiyle olanın niye büyümesin. Bu zamanda herkesin herşeyden haberi var.
Ruveyda_baskapan Lodrel doktordan daha iyi bildiğinizi sanmıyorum , hanımefendiye verdiğiniz cevabı geçerli görmüyorum ( kendi postum olduğu için araya giriyorum ) iyi geceler
Can_tanelerim_benim Lodrel çok haklısınız katılıyorum beni sezaryan için erken aldılar şimdi düşünüyorum da yanlış yapmışım 17 erken sezaryan oldum pişman oldum bebegim iyi ama zamanla dogru degildi,
Can_tanelerim_benim Ruveyda_baskapan hayırlısı olsun Allah yardım etsin bebeğiniz erkek ise biraz daha bekleyin 40 ve 41 hafta dogdukları için erken sezaryan olmayın kızımda 17 gün erken olduğum için pişman oldum
Princessmom Ruveyda_baskapan bende kendi isteğimle sezeryan oldum şimdi ikincisini olacagm pazartesi günü. Bence sezeryan kafayı yemiş gibi kötüleyenlerin anlattgı gibi asla değil. Yine olsa yne sezeryan seçerim 🥰
Dark Seymona1 vajinaya da kesik atiliyor. Kesikse kesik. Gayette masum ordan bebek çıkıyor. Doğum sadece fiziksel değil ruhsal da bir süreçtir. Sezeryan öcü değil insanlara öcü gibi lanse etmeyin. Anneye ve bebeğe de hiçbir zararı yok.
Lodrel benimmdunyamm elbette büyür. Benim yazdıklarımdan çıkardığınız tek şey bu olduğu için daha ne diyebilirim ki ben? Hayırlı akşamlar.
taninmayananne Deletedmom_110 aynen 8 saat suni sanci cektim ustune doguma giderken esimi.bile goremedim ama iyikide sezeryan olmusum dedim.
Lodrel Dark acil durumda sezaryen olanın başka çaresi yokken kendi isteğiyle sezaryen olanın iki doğumdan birini seçme şansı var. Ben sezaryen kötü demiyorum. Birçok annenin ve bebeğin hayatı sezaryen sayesinde kurtulmuştur. Sadece neden kadınlar sadece kendileri için sezaryen seçiyor onu anlamıyorum. Düşünmemiz gereken kişi gerçekten kendimiz mi?
Lodrel Dark ayrıca neye göre kime göre gayet sağlıklı? Gerçekten bu işi araştıran biri bağırsakların ikinci beyin olduğunu bilir. Ve bunu bilen kişi normal doğumla doğan bebeğin bağırsak florası için yararlı bakterilerle doğduğunu da bilir. Sonra çocuklarda alerji egzama binbir türlü dertle uğraşılıyor. Sağlıklıdan kastınız ne tam olarak. Çünkü insanlar artık bebeklerde besin alerjisini veya egzamayı sağlık problemi olarak görmemeye başladı.