Senaaaaaaa Kızlar merhaba İlk gebeliğim. 9+5 teyşm şu an. Hemoroid problemi yaşayan var mı? Bununla alakalı kadın doğuma mı bilgi vermeliyim, başka bir bölüm mü ilgileniyor? Bilenler varsa yardımcı olursa çok sevinirim.
Meyvem Senaaaaaaa genel cerrah bakıyor canım Allah yardımcın olsun ama kendi dr na da bi söyle istersen Bende de var doğumda ıkınmak çok zor oluyor napicam bilmiyorum
06uysal Senaaaaaaa merhaba. Oncesinde var olan bir hemoroid ise hamilelikte olusan kabizliklar ve normal dogumdaki ikinmalar sonrasi cok fazla siddetleniyor. Ama hic yok ise hamilelikte pek olusmuyor ama yine normal dogum esnasinda olusma ihtimali yuksek. Benim oncesinde vardi dogum sonrasi cok vahim hal aldi. Kadin dogum doktorum fitil ve krem verdi onunla duruyorum
erappp Senaaaaaaa aile helimine desen de olur bana krem yazmışlardı ilac yasak vermiyorlar zaten kendi doktoruna da bildir ne olur ne olmaz
semirra Senaaaaaaa tedavinizi olun ilerde bagisaklar kabizlik artabilir. bol bol zentinyagi tuketmelisiniz.
Senaaaaaaa 06uysal Çok geçmiş olsun, evet öncesinden bu derece olmasa da vardı.. şimdi bir tık daha zorluyor maalesef
kizannesiyimm 06uysal Asıl hamilelikte oluşuyor. Rahim büyüyüp damarlara baskı yaptığı için oluyor. Ben hiç hemoroid olmadım bu yaşıma kadar ama 17 haftalık hamileyken hemoroid ameliyatı oldum. Afedersiniz ama baş parmağım kadar bir parça kestiler. Çevremde yeni doğum yapan da hamileler de var şu an ve daha öncesinde hiç hemoroid olmamışlar ama hamilelikte oldular hep. Meme büyüyünce derhal genel cerrahiye gitmek gerekiyor.
06uysal Meyvem yok gitmedim ama aylarca sıkıntı yasadim. Cok uzun sure fitil ve krem kullandim. Dogum ani cok fazla ikindigim icin cok kotu oldu
Meyvem 06uysal off korkulu rüyam oğlumu doğurduktan sonra başladı bende kızıma doğuma gittim oranın acısından ikinamiyordum sırf o yüzden kesi attılar ve dikisim oldu tabiki hemoroid de daha da ilerledi şimdi 30+2 haftaligim ve kara kara düşünüyorum doğumda napicam nasıl ikinacam diye 😪😭😢
Kahvesever Senaaaaaaa Hemoroid doğal yolla geçer bunun için bol kayısı tüket ve su lifli gıdalar vs. İlaç almana gerek kalmayabilir.
kizannesiyimm Meyvem Çok geçmiş olsun. Devlette pek sezeryana yanaşmıyorlar ama eğer özele gidiyorsanız sezeryan isteyebilirsiniz. Şahsen ben istiycem doktorumdan özellikle çünkü hemoroid ameliyatı oldum 17 haftalıkken ve şimdi yine oluştu. Normal doğumda patlama riski var. Onu göze alamam.
06uysal Meyvem bende ikinciye hamileyim ve aynı korku bende de var. Kesi dikisinden daha cok aciyo. Oturup kalkamamistim. Simit minderle geziyodum
Meyvem kizannesiyimm ben sezeryan istemiyorum cildim çok hassas normal doğum dikişleri bile 3 ay anca iyileşiyor çok kötü bi cildim var damar yolu açıyorlar 6 ay izi geçmiyor ama böyle de nasıl normal yapicam bilmiyorum 😢
kizannesiyimm 06uysal Uyuşturmak için yapılan iğneler can yakıyor. Operasyon sonrası uyuşukluk geçince bayağı bir ağrı oluyor ve hamile olduğum için ağrı kesici alamamıştım. Açıkçası zorlandım bayağı ama emin olun hemoroid sancısı çekmekten iyidir